.Η επίσκεψη της Τρόικας στην Αθήνα, οι διαπραγματεύσεις για το PSI και τα νέα μέτρα που χρειάζονται ώστε να κλείσει το θέμα της νέας δανειακής σύμβασης θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί το θέμα τις περαιτέρω μείωσης των επικουρικών συντάξεων, αλλά και των μειώσεων τόσο στους κατώτατους μισθούς, όσο και στον 13ο και 14ο μισθό. Η Νέα Δημοκρατία έχει εκφράσει επιφυλάξεις σε αυτά τα μέτρα, αν και από το Μέγαρο Μαξίμου δίνεται η εντύπωση πως αποτελούν προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση.

Όπως είναι γνωστό, η Νέα Δημοκρατία δεν συναινεί στις μειώσεις.

Ο κ. Παπαδήμος πρόκειται να ζητήσει ακόμη μία φορά συστράτευση από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στις διαπραγματεύσεις για το PSI και στην καταβολή της επόμενης δόσης.

Την Τρίτη, στις 6 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο πρωθυπουργικό γραφείο με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, ενώ την ίδια, ημέρα θα συναντήσει πιθανότατα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου.