"Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση αυτή τη στιγμή" επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής υπερασπιζόμενος την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε ότι "αν χάσουμε τον έλεγχο θα πάμε σε καταστάσεις πολύ πιο σοβαρές"
 
"Δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού" σημείωσε ο κ. Καψής υποστηρίζοντας ότι "αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση προχωρά πολύ σοβαρά". Στο ερώτημα αν το κυβερνητικό σχήμα θα παραμείνει αρραγές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι "και τα τρία κόμματα θα στηρίξουν μέχρι τέλους αυτή την κυβέρνηση".
 
Αναφερόμενος στις συνομιλίες για την ανταλλαγή των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή το λεγόμενο PSI, χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση πολύ δύσκολη.
Κάνουμε "αγώνα δρόμου για τη δανειακή σύμβαση και μετά μαραθώνιο για να πάρει μπροστά η πραγματική οικονομία", είπε ο κ. Καψής διευκρινίζοντας ότι πριν απ' όλα "έχουμε μπροστά μας τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα που θα μας δεσμεύσει για την επόμενη τριετία".