Χιλιάδες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κρυπτογραφημένοι κωδικοί πρόσβασης, αξιωματούχων της αστυνομίας καθώς και πολιτικών αλλά και συμβούλων του ΝΑΤΟ, έχουν αποκαλυφθεί στο διαδίκτυο μετά από επίθεση χάκερ,αναφέρει ρεπορτάζ του Guardian.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν αποκαλυφθεί οι διευθύνσεις και οι κωσικοί 221 Βρετανών στρατιωτικών αξιωματούχων του ΝΑΤΟ και 242 ανθρώπων που αποτελούν προσωπικό της Συμμαχίας .

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται στην καρδιά της βρετανικής κυβέρνησης – μεταξύ των οποίων αρκετοί στο υπουργείο Προεδρίας καθώς και οι σύμβουλοι για την Οργάνωση Πληροφοριών που λειτουργεί ως τα μάτια και τα αυτιά του πρωθυπουργού για τις ευαίσθητες πληροφορίες – έχουν επίσης εκτεθεί!

Αιτία για όλα αυτά η επίθεση των χάκερς στο αμερικανικό think tank Stratfor,τις ημέρες των Χριστουγέννων. Οι χάκερς χτύπησαν τη βάση δεδομένων των 850.000 ατόμων που είχαν κάνει εγγραφή στο Stratfor.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας μεταξύ αυτών που τα στοιχεία τους έχουν διαρρεύσει είναι και ο Χένρι Κίσσινγκερ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook