Το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων εν όψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα, το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, η αποκρυστάλλωση των όρων του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSΙ) και η διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων του Δημοσίου θα εξετασθούν το μεσημέρι της Δευτέρας σε συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγ. Βενιζέλο και τους αναπληρωτές υπουργούς κ.κ. Φ. Σαχινίδη και Π. Οικονόμου.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση θα πρέπει μέσα στην εβδομάδα να διευθετήσει συγκεκριμένα θέματα τα οποία το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ έχουν θέσεις ως προαπαιτούμενα προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα στις 16 Ιανουαρίου και να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα.

Στο νομοθετικό σκέλος η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει εντός των επομένων ημερών τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, ενώ εκκρεμεί και το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα.

Μέχρι τα τέλη της  επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί και το σχήμα του PSI μέσα από τη διαβούλευση με τον ιδιωτικό τομέα. Οι όροι του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων θα λάβουν και την έγκριση της τρόικας.

Από την εξέλιξη του PSI θα κριθεί το κατά πόσο τα ταμειακά διαθέσιμα θα επαρκέσουν προκειμένου να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες έως τον Μάρτιο.

Η παράταση των καταληκτικών προθεσμιών για την είσπραξη του φόρου εισοδήματος, της έκτακτης εισφοράς και τους τέλους επιτηδεύματος έως τις 20 Ιανουαρίου επέτεινε το ταμειακό πρόβλημα και έχει αναγκάσει το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει ειδικούς χειρισμούς προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook