Νέες αναταράξεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ προκαλεί η συζήτηση για ενδεχόμενη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης σχετικά με τη μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα, στην περίπτωση που μεταξύ των κοινωνικών εταίρων δεν επέλθει συμφωνία.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ψηφίσει τέτοια ρύθμιση, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι την ίδια στάση θα τηρήσουν κι άλλοι βουλευτές του κόμματος.

«Αυτά τα μέτρα δεν θα περάσουν από την Βουλή» δήλωσε ο κ. Καρύδης και πρόσθεσε ότι «από το κλιμα που έχω, δεν βλέπω να ψηφίζονται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Καρύδης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους άλλους 26 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μαζί με τον ίδιο συνυπέγραψαν στα τέλη Δεκεμβρίου επιστολή προς τον πρωθυπουργό, με προτάσεις για τη στήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και ζητώντας τη σύσταση εθνικής επιτροπής για την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Ο κ. Καρύδης ζήτησε να τρέξουν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Το θέμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα συζητείται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη η ΓΣΕΕ συνεδριάζει για να καθορίσει τη στάση της.

Παράλληλα, το ζήτημα θα τεθεί και στις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά το απόγευμα της Δευτέρας, τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη την Τρίτη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου στα τέλη της εβδομάδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook