Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους ασφαλισμένους όλης της χώρας, καθώς οι γιατροί του ΙΚΑ αποφάσισαν να συνεχίσουν και αυτή την εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους. Έτσι, εκατοντάδες χιλιάδες ραντεβού πολιτών, είτε για εξετάσεις είτε για συνταγογράφηση, βρίσκονται ουσιαστικά και πάλι στον αέρα, όπως συνέβη και τις τέσσερις πρώτες εργάσιμες ημέρες του έτους.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η Ομοσπονδία των Γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), το ιατρικό προσωπικό του Ιδρύματος θα πραγματοποιεί επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές 24ώρες απεργίες από τις 9 έως τις 13 Ιανουαρίου.

Σημειωτέον ότι το ΙΚΑ αποτελεί ουσιαστικά τη βασική «δεξαμενή» η οποία τροφοδοτεί με γιατρούς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ώστε ο Οργανισμός να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες των 9,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων της χώρας που υπάγονται πλέον σε αυτόν.

Επίσης, οι φαρμακοποιοί της Αττικής δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση έως και σήμερα Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι για τα χρέη των Ταμείων, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ. Το μέλλον των κινητοποιήσεών τους θα κριθεί το απόγευμα, στις γενικές συνελεύσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά.

Οι μόνιμοι γιατροί του ΙΚΑ είναι 6.000, ενώ, σύμφωνα με στελέχη του ΕΟΠΥΥ, η διαδικασία της σύναψης συμβάσεων του ασφαλιστικού φορέα με ιδιώτες γιατρούς βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του μήνα. Μέχρι στιγμής έχουν υπογραφεί περίπου 5.000 συμβάσεις.

Οι γιατροί του ΙΚΑ με ανακοίνωσή τους ζητούν την αναστολή λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, «μέχρι να δημιουργηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις μέσα από σοβαρότητα σχεδιασμού και κανόνων λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, μετά από προηγούμενη κοινωνική διαβούλευση και τροποποίηση του ενιαίου κανονισμού παροχών, που ευτελίζει τον γιατρό και επιβαρύνει σημαντικά κάθε ασφαλισμένο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook