Επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα πραγματοποιηθεί στο Λαγονήσι, στις 11 και 12 Ιανουαρίου, στο οποίο θα συμμετάσχουν περίπου 50 όμιλοι από τα ΗΑΕ, που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια, τον τουρισμό, την αγορά ακινήτων και τον τραπεζικό κλάδο.

Στο φόρουμ θα συμπροεδρεύσουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ, Σεϊχης Αμπντάλα Μπιν Ζάγιεντ Αλ Ναχίαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, η σημαντική αυτή επιχειρηματική εκδήλωση που συγκεντρώνει το επενδυτικό και οικονομικό ενδιαφέρον κρατικών και ιδιωτικών φορέων στις δύο χώρες επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον χωρών του Κόλπου, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να αξιοποιήσουν τις επενδυτικές δυνατότητες που παρέχει σήμερα η Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, οι ελληνικές επιχειρήσεις που στρέφουν τις δράσεις τους προς την περιοχή του Κόλπου, έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν απευθείας με τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο πλαίσιο αυτής της επιχειρηματικής εκδήλωσης, προκειμένου να διερευνήσουν κοινές δυνατότητες επιχειρηματικών δράσεων και επενδύσεων στη χώρα αυτή.

Την πρώτη ημέρα του φόρουμ θα μιλήσουν οι κ.κ. Θ. Πάγκαλος, Στ. Δήμας, Μ. Χρυσοχοΐδης και Π. Γερουλάνος. Τη δεύτερη ημέρα θα γίνουν τετ α τετ συναντήσεις των επιχειρηματιών από τις δύο χώρες.

Σημειώνεται ότι το Κουβέιτ, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποδέχθηκαν να συμμετάσχουν σε χωριστές επιχειρηματικές διημερίδες προκειμένου να επικοινωνήσουν με ελληνικές επιχειρήσεις, να ενημερωθούν για τα επενδυτικά πλαίσια που έχουν διαμορφωθεί πρόσφατα στην Ελλάδα και πιθανώς να προχωρήσουν σε επιχειρηματικές συνεργασίες.

Εκτιμάται από την πλευρά των χωρών του Κόλπου ότι:

– ακόμη και σε περίοδο κρίσης προσφέρονται πολλές αξιόλογες επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, των μεταφορών, των νέων τεχνολογιών, των τροφίμων, της αγροτικής ανάπτυξης και της φαρμακοβιομηχανίας,

– στην Ευρωπαϊκή Ένωση το οικονομικό και επενδυτικό περιβάλλον εξασφαλίζει θεσμική σταθερότητα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook