Ο Ρομπέρτο Μπενίνι για άλλη μία φορά έκανε τους Ιταλούς να γελάσουν αλλά και να κλάψουν.

Εισήλθε με άσπρο άλογο στο χώρο του Φεστιβάλ Σαν Ρέμο για να σαρκάσει τον Μπερλουσκόνι που αποκαλείται και «Cavaliere», δηλαδή ιππότης. Σατίρισε με φλόγα την υπόθεση της Μαροκινής Καριμά και τα καμώματα του πρωθυπουργού.

Επίσης, ο Ιταλός κωμικός αναφερόμενος στον εορτασμό των 150 ετών από την ίδρυση της ιταλικής δημοκρατίας, είπε πως το έθνος είναι σαν μικρό κοριτσάκι σχεδόν ανήλικο, «καρφώνοντας» ξανά το θέμα της σχέσης του Μπερλουσκόνι με την ανήλικη Ρούμπι. Επίσης, ο γνωστός κωμικός καυτηρίασε- όπως μόνο αυτός ξέρει- την πολιτική Μπερλουσκόνι, κατηγορώντας τον, βάση των διαρροών Wikileaks, ότι έχει γίνει υποχείριο της… Δύσης!
 

Και στο τέλος τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της Ιταλίας γεμάτος θλίψη την οποία μετέδωσε στο πλήθος. Η εφημερίδα του Βατικανού « Observatore Romano» αν και δεν το συνηθίζει σχολίασε «Ο Μπενίνι απέδειξε ότι υπάρχουν ακόμη Ιταλοί», ενώ οι πολίτες θα θυμούνται για καιρό τον στίχο του εθνικού τους ύμνου «αφυπνιστείτε πατριώτες» που τραγούδησε ο ηθοποιός κοιτώντας με νόημα…τα παπούτσια του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook