Σε λοίμωξη του αναπνευστικού οφείλεται, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή κ. Παπαδομανωλάκη, ο θάνατος του 62χρονου αστέγου που το Σάββατο το βράδυ άφησε την τελευταία του πνοή σε παγκάκι στην πλατεία Δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής του άτυχου άνδρα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής και σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο κ. Παπαδομανωλάκης οι άσχημες συνθήκες διαβίωσης τον έκαναν ευάλωτο σε ασθένειες, όπως η πνευμονία, και επιδείνωσαν την ήδη βεβαρυμμένη υγεία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, εμφανίστηκε στο Νοσοκομείο Χανίων μια ανιψιά του 62χρονου, η οποία τον αναζήτησε ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα γίνει η κηδεία του.

Να σημειωθεί ότι αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον των  οικείων του νεκρού άντρα για την πραγματοποίηση νεκρόσιμης ακολουθίας, και ελλείψει νομοθετικής πρόβλεψης, για περιπτώσεις νεκρών που μένουν στα "αζήτητα", την σχετική διαδικασία της κηδείας αναλαμβάνει εθελοντικά η κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Χανίων.

Πολίτες «κατά της ανέχειας»

Την άμεση κινητοποίηση πολιτών και φορέων επεσήμαναν το απόγευμα της Κυριακής, όσοι βρέθηκαν στην πλατεία της Δημοτικής αγοράς, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του αδικοχαμένου 62χρονου, δίνοντας ένα μήνυμα ότι οι πολίτες δεν θα συνεχίσουν να «ανέχονται» την «ανέχεια» συμπολιτών τους.

Τα 50 περίπου άτομα που οδηγήθηκαν στην πλατεία με σκοπό να αφήσουν ένα λουλούδι στο σημείο που βρέθηκε νεκρός ο 62χρονος, εξέφρασαν με σειρά προτάσεων, την επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν υποδομές που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά φαινόμενα εξαθλίωσης συμπολιτών μας.

Κοινό σημείο αναφοράς των προτάσεων ήταν η άμεση εύρεση χώρων που θα στεγάσουν άστεγους και άπορους και η προαπαιτούμενη καταγραφή των κτηρίων που ανήκουν στο Δήμο, ώστε κάποιο από αυτό να οριστεί σαν χώρος υποδοχής αστέγων. Τις προτάσεις τους αυτές αναμένεται να παρουσιάσουν την Τρίτη στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας.

Οι συγκεντρωμένοι, αποφάσισαν επίσης, να επαναλάβουν τη συνάντησή τους σήμερα το απόγευμα, στις 7, στο χώρο του πρώην κτηρίου της Μεραρχίας(κατάληψη) στην παλιά πόλη προκειμένου να συζητήσουν τις επόμενες ενέργειές τους.