Το σφοδρό κρύο και η χιονόπτωση φαίνεται πως ήταν η αιτία θανάτου δύο ανδρών στην ορεινή πόλη Σμόλιαν, στη νότια Βουλγαρία.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 55 και 75 ετών, πέθαναν από το δριμύ ψύχος που επικρατούσε στην περιοχή τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής και τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του «Sofia News Agency».

Ο ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σταθμό αναβατήρα κοντά στο θέρετρο Τσεπελάρε και ο δεύτερος σε δρόμο στο χωριό Βιτίνα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Τέτεβεν, στην κεντρική Βουλγαρία, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης που πλήττει την περιοχή. Σε ορισμένα μέρη το ύψος του χιονιού έχει φθάσει το ένα μέτρο, με αποτέλεσμα το θέρετρο Ριμπάριτσα και άλλοι 10 οικισμοί να έχουν αποκλειστεί, καθώς οι δρόμοι έχουν γίνει απροσπέλαστοι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Focus».

Για τρίτη μέρα, το 60% του πληθυσμού του Δήμου παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Επιπλέον, παρατηρούνται προβλήματα με το τηλεφωνικό δίκτυο, καθώς και με κάθε μορφής τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Χθες, μετά από δύο ημέρες ισχυρής χιονόπτωσης που προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το θέρετρο Τσεπελάρε, στη Ροδόπη, στη νότια Βουλγαρία.

Ο δήμαρχος της πόλης Τόντορ Μποζούκοφ δήλωσε ότι σωστικά συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών στα δίκτυα κοινής ωφέλειας.

Ο κ. Μποζούκοφ τόνισε ότι η περιοχή επλήγη από τη σφοδρότερη χιονόπτωση των τελευταίων 20 ετών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook