Το τουρνουά Χριστουγέννων, που διοργανώθηκε από τους προπονητές το διήμερο 28 και 29 Δεκεμβρίου, \”έριξε\” την αυλαία των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ο.Α. Χανίων για το έτος 2011.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του ΟΑΧ αναφορικά με τη διοργάνωση:

Με έντονη αγωνιστική δραστηριότητα αποχαιρέτησαν το 2011 αλλά και υποδέχτηκαν το 2012 τα τμήματα τένις του Ο.Α. Χανίων και ειδικότερα τα αγωνιστικά τμήματα κάτω των 10 ετών αλλά και οι ακαδημίες του συλλόγου που απαρτίζονται από παιδιά ηλικίας 11 ως 16 ετών.

Με τον καιρό να αποτελεί σύμμαχο οι προπονητές του Ο.Α.Χ. διοργάνωσαν το διήμερο 28 και 29 Δεκεμβρίου αγώνες για αγόρια και κορίτσια 8 ως 10 ετών σε δύο κατηγορίες.

Στην κατηγορία πράσινου επιπέδου, που οι αγώνες διεξάχθηκαν στις κανονικές διαστάσεις του γηπέδου και με μπάλες 25% πιο χαμηλής πίεσης από τις κανονικές, πήραν μέρος 4 κορίτσια και 6 αγόρια ηλικίας 9 και 10 ετών.

Η διεξαγωγή των μεικτών αγώνων έγινε με ταμπλό διπλού αποκλεισμού όπου όποιοι έχασαν στον 1ο ή το 2ο γύρο συνέχισαν να αγωνίζονται σε άλλο ταμπλό χαμένων του ίδιου γύρου. Πολλές ήταν οι οριακές αναμετρήσεις αφού σχεδόν τα μισά ματς κρίθηκαν στο σούπερ tie-break του 3ου σετ.

Τελικός νικητής του τουρνουά ήταν ο Τζανάκης Κυριάκος ο οποίος παρουσιάστηκε πολύ ψύχραιμος και αποφασιστικός σε όλους τους αγώνες που έπαιξε.

Στον τελικό επικράτησε της Μπαλάσκας Βασιλικής, που επίσης είχε παίξει πολύ καλά στους προηγούμενους αγώνες της, με σκορ 6/2 4/6 7/1. ο τελικός έχοντας αρκετές διακυμάνσεις στο σκορ κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τον θεατών.

Τις δύο 3ες θέσεις κατάλαβαν η Κουκλάκη Ευγενία που είχε νωρίτερα ηττηθεί από την Μπαλάσκα σ’ ένα ματς θρίλερ με σκορ 6/4 6/7(6) 7/5 υπέρ της Βασιλικής και ο Ματσαμάκης Αντώνης που έχασε από τον Τζανάκη σ’ ένα ματς επίσης ενδιαφέρον με σκορ 2/6 6/7(4).

Οι χαμένοι των προημιτελικών Μαρινάκης Τάσος, Κωνστανταράκης Αντώνης, Κουριδάκη Αθηνά και Κωνστανταράκης Ανδρέας αναμετρήθηκαν μεταξύ τους σε ξεχωριστό ταμπλό με νικητή τον Κωνστανταράκη Αντώνη ο οποίος νίκησε στον τελικό τον αδερφό του Κωνστανταράκη Ανδρέα με σκορ 4/6 6/2 7/1. Τέλος οι 2 χαμένοι του 1ου γύρου έπαιξαν μεταξύ τους με τον Σχοινοπλοκάκη Γιώργο να νικάει δύσκολα την Μιουμπή Μύριαμ 6/0 4/6 7/5.

Στην κατηγορία τώρα του πορτοκαλί επιπέδου, όπου οι αγώνες έγιναν σε γήπεδα μικρότερων διαστάσεων και με μπάλες 50% πιο χαμηλής πίεσης από τις κανονικές, αγωνίστηκαν 16 κορίτσια και 12 αγόρια ξεχωριστά.

Τελικός νικητής στα αγόρια ήταν ο Κονταράκης Ανδρέας ο οποίος επικράτησε στον τελικό του Διγενάκη Αλέξανδρου σ’ ένα συναρπαστικό ματς με σκορ 4/1 3/5 7/4.

Στα κορίτσια η Μίλιτς Βάνα αναδείχθηκε νικήτρια σχετικά άνετα κόντρα στην Σταμούλου Άννα Μαρία με τελικό σκορ 4/1 4/2. Με όλους τους προηγούμενους αγώνες να παίζονται στα 2 tie breaks των 7 πόντων στα κορίτσια και των 11 στα αγόρια, τα μεν πρώτα χωρίστηκαν σε 4 groups των 4άρων τα δε αγόρια σε 4 groups των 3ών.

Με τις δύο και τους 2 πρώτους να περνάνε στα προημιτελικά η κατάταξη στα groups ήταν ως εξής:

1ο group κοριτσιών: 1η Μίλιτς, 2η Τζοτζολάκη, 3η Ζοπουνίδη και 4η Βουλγαράκη.

2ο group κοριτσιών: 1η Μελάκη, 2η Ζυμβραγουδάκη, 3η Ζερβουδάκη και 4η Κουκουτσάκη.

3ο group κοριτσιών: 1η Κουμανδράκη, 2η Ρεϊζάκη, 3η Τρασιάν και 4η Κουικόγλου.

4ο group κοριτσιών: 1η Σταμούλου, 2η Φραγκιαδάκη, 3η Μίχοβα και 4η Παπαδογιάννη.

1ο group αγοριών: 1ος Κονταράκης, 2ος Βολτυράκης και 3ος Μπελτράμε.

2ο group αγοριών: 1ος Αλεξάκης Χ., 2ος Καφεσάκης και 3ος Καλογεράκης.

3ο group αγοριών: 1ος Διγενάκης, 2ος Κουμανδράκης και 3ος Ντουκάκης Απ.

4ο group αγοριών: 1ος Ζερβός Γ., 2ος Ταμπακάκης και 3ος Ντουκάκης Π.

Τα παιχνίδια των προημιτελικών ανάδειξαν στα κορίτσια νικήτριες τις Μίλιτς, Σταμούλου, Τζοτζολάκη και Κουμανδράκη. Με την Μίλιτς να επικρατεί της Τζοτζολάκη Αμαλίας 11/4 11/6 και της Σταμούλου της Κουμανδράκη Δήμητρας 11/3 11/7, οι νικήτριες αναμετρήθηκαν στον τελικό και οι ηττημένες κατάλαβαν την πολύ τιμητική 3η θέση.

Στα αγόρια στα ημιτελικά ο Κονταράκης επικράτησε δύσκολα του Βολτυράκη Βασίλη 11/9 14/12 και ο Διγενάκης του Κουμανδράκη Νίκου με 11/4 11/5, με τους Βασίλη και Νίκο να τερματίζουν 3οι. Μετά τους πολύ ενδιαφέροντες τελικούς οι προπονήτριες του συλλόγου που είχαν την ευθύνη και την επίβλεψη των αγώνων αλλά και κάνουν όλη αυτή την σπουδαία δουλειά με  όλα αυτά τα παιδιά, Γρηγοράκη Πωλίνα, Ριτζάκη Μαρία και Αλεξάκη Κάθυ ευχαρίστησαν τα παιδιά για την συμμετοχή και την συμπεριφορά τους και τον κόσμο για την παρουσία του. Ακολούθησαν οι απονομές από τον πρόεδρο του Ο.Α.Χ. κ. Δημολίτσα, την αντιπρόεδρο κ. Ζολινδάκη και τον έφορο του τμήματος κ. Ματσαμάκη. Στην συνέχεια τα παιδιά αντάλλαξαν δώρα μεταξύ τους και όλα μαζί χόρεψαν και τραγούδησαν στο πάρτι που είχε διοργανωθεί για το κλείσιμο των Χριστουγέννων.

Με τον ερχομό του 2012 σειρά είχαν στους αγώνες οι ακαδημίες του Ο.Α.Χ. Παιδιά ηλικίας 11 ως 16 ετών που δεν συμμετέχουν σε Πανελλαδικά και Παγκρήτια πρωταθλήματα είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τις ικανότητες τους και να συμμετέχουν σ’ ένα τουρνουά τένις του ενός σετ ίσως και για πρώτη φορά. Διεξάχθηκαν συνολικά 3 κατηγορίες, κοριτσιών 11 ως 16 ετών, αγοριών 13 ως 16 και αγοριών 11 ως 13 ετών.

Στα κορίτσια που ήταν 5 και έπαιξαν όλες εναντίον όλων με τις 2 πρώτες να αναμετρόνται ξανά στον τελικό την 1η θέση κατάλαβε η Μιουμπή Κωνσταντίνα που σε 5 αγώνες κατάφερε να μείνει αήττητη νικώντας μάλιστα στον τελικό την Ξυλάκη Μαρίνα με σκορ 6/1. Η Ξυλάκη έκανε μόλις 2 ήττες αυτές από την Μιουμπή. Την 3η θέση κατάλαβε η Σαρριμανώλη Τζοάνα, την 4η η Τσαπάκη Ηρώ και την 5η η Βουρδουμπάκη Δέσποινα.

Στα αγόρια 13 ως 16 ετών που επίσης συμμετείχαν 5 παιδιά την 1η θέση αήττητος κατάκτησε ο Ντουντουλάκης Αρτέμις νικώντας μάλιστα στον τελικό τον Μαλινδρέτο Ανδρέα με 6/0 παίζοντας πολύ καλά σε όλα τα παιχνίδια. Ο 2ος Μαλινδρέτος πέτυχε 3 νίκες ενώ στην 3η θέση περιορίστηκε ο Μυλωνάκης Νίκος, στην 4η ο Αλεξάκης Λουκάς και στην 5η ο Σπυριδάκης Στέλιος. Αξίζει να σημειωθεί ότι έγιναν πραγματικά πολύ εντυπωσιακοί αγώνες από παιδιά που ασχολούνται αρκετά χρόνια με το τένις και δεν είχαν την δυνατότητα μέχρι τώρα να αγωνισθούν.

Τέλος τα αγόρια 11 ως 13 ετών ήταν 9 και χωρίσθηκαν σε 2 groups όπου στο πρώτο την 1η θέση κατάλαβε ο Σπανουδάκης Παύλος και την 2η ο Μαγγελάκης Ρούσος μετά από τριπλή ισοβαθμία με τους Κικίδη Λάμπρο και Γιακουμάκη Παύλο αφού οι τρεις τελευταίοι έκαναν μεταξύ τους από 1 νίκη και 1 ήττα. Στο δεύτερο group 1ος κατατάγηκε ο Γατούδης Νίκος που έκανε 4 νίκες και 2ος ο Τσαπάκης Γιάννης με 3. 3ος στην κατάταξη ήταν ο Γαλανάκης Άγγελος με 2, 4ος ο Γιακουμάκης Γιάννης με 1 νίκη και 5ος ο Καμπουράκης Θεοδωρής χωρίς νίκη αν και πάλεψε σε όλα τα παιχνίδια. Στα ημιτελικά οι Σπανουδάκης και Γατούδης επικράτησαν εύκολα των Τσαπάκη και Μαγγελάκη με 6/0 ο πρώτος και 6/1 ο δεύτερος αφήνοντας τον Γιάννη και τον Ρούσο στην 3η θέση. Στον τελικό τα δύο παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και τελικά ο Γατούδης επικράτησε του Σπανουδάκη με σκορ 6/3. Μετά τους τελικούς αγώνες οι προπονητές Καϋμενάκης Ηλίας, Δρυμαλίτης Γιώργος και Αλεξάκη Κάθυ που διοργάνωσαν το τουρνουά ευχήθηκαν σε όλους καλή χρονιά και ακόμα μεγαλύτερες νίκες. Έπειτα τις απονομές πραγματοποίησαν η αντιπρόεδρος του Ο.Α.Χ. κ. Ζολινδάκη, ο γενικός γραμματέας κ. Αρχοντάκης και ο έφορός τένις κ. Ματσαμάκης.

Με αυτές τις διοργανώσεις αυτές και το τουρνουά «Οικονόμου Μιχάλης» ο Ο.Α.Χ. πραγματοποίησε μέσα στον τελευταίο μήνα ένα κύκλο αγώνων για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα και ευχαριστεί τον κόσμο για την συμμετοχή και την συμπαράσταση του.

Λευτέρης Αντωνακάκης

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook