Το ξεκαθάρισμα των θέσεων της ΝΔ έναντι σειράς «καυτών» θεμάτων που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, εν όψει της έλευσης της τρόικας στις 16 Ιανουαρίου, επιζητά ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος από τον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο συναντάται το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί το θέμα της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, οι επικουρικές συντάξεις και το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.

Ο Λουκάς Παπαδήμος θα ζητήσει να λάβει σαφείς δεσμεύσεις για την στήριξη των νομοσχεδίων και των μέτρων που θα οδηγούν στην υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, η ΝΔ αναμένεται να εμφανιστεί με εποικοδομητική διάθεση, δεδομένου ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν επιθυμεί να εμφανιστεί ο ίδιος ως πρόβλημα στην πορεία δανειοδότησης της χώρας.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να είναι αρνητικός ως προς τον οριζόντιο χαρακτήρα των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις και είναι πιθανόν να ζητήσει την εξαίρεση κάποιων Ταμείων.

Για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και ειδικότερα για το θέμα των δικηγόρων και συμβολαιογράφων, οι απόψεις της ΝΔ δεν είναι μακριά από εκείνες της κυβέρνησης.

Όσον αφορά στο θέμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, η ΝΔ αναμένεται να αντιταχθεί στην πτυχή της κατάργησης των δώρων, ενώ για τις ωριμάνσεις και το πάγωμα των αυξήσεων ο κ. Σαμαράς θα ζητήσει να υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό όριο ισχύος του μέτρου.

Της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ, θα ακολουθήσει αντίστοιχο ραντεβού του κ. Παπαδήμου με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη την Τρίτη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook