Μία πρωτότυπη πρόταση για τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ κάνει ο Φιντέλ Κάστρο λέγοντας ότι, αν δεν βρεθεί κατάλληλο υποψήφιος για το Λευκό Οίκο, μόνο ένα ρομπότ θα απέτρεπε έναν πόλεμο που θα μπορούσε να καταστρέψει όλη την ανθρωπότητα.

«Δεν είναι προφανές ότι το χειρότερο από όλα είναι η απουσία στον Λευκό Οίκο ενός ρομπότ ικανού να κυβερνά τις Ηνωμένες Πολιτείες και να αποτρέψει έναν πόλεμο που θα έθετε τέλος στην ζωή του είδους μας;» αναρωτιέται ο Κάστρο σε άρθρο του σε κουβανική εφημερίδα με τίτλο «Ο καλύτερος πρόεδρος για τις Ηνωμένες Πολιτείες»

Ο Κάστρο προσθέτει ότι το ρομπότ θα ψήφιζαν το 90% των ψηφοφόρων και κυρίως οι νεόπτωχοι, οι ισπανόφωνοι και οι μαύροι.

Επικρίνει δε τον Μπαράκ Ομπάμα για το ότι είναι απασχολημένος με την επανεκλογή του ενώ στρέφει τα πυρά του και κατά των Ρεπουμπλικάνων που επιδιώκουν να λάβουν το χρίσμα λέγοντας ότι ο καθένας τους «φέρνει μαζί του περισσότερα πυρηνικά όπλα από ότι ιδέες για την ειρήνη».

Ο 85χρονος Κάστρο, που έχει αποχωρήσει για λόγους υγείας από την ηγεσία της χώρας το 2007 και σταδιακά από κάθε πολιτικό και κομματικό αξίωμα, δημοσιεύει τακτικά άρθρα με τις σκέψεις του για τοπικά και διεθνή θέματα. Προσφάτως μάλιστα κυκλοφόρησαν εκ νέου και φήμες για τον θάνατό του –κυρίως στο Twitter– για τις οποίες τα επίσημα κουβανέζικα μέσα εξέφρασαν την οργή τους.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook