Αμοιβή 500 δολαρίων και άνω για κάθε «κεφάλι» αστυνομικού προσφέρει η ναρκο-συμμορία της Κολομβίας Urabenos σε αντίποινα για τον θάνατο του αρχηγού της μετά από σύγκρουση με αστυνομικές δυνάμεις την Πρωτοχρονιά.

Φυλλάδια με την υπογραφή της συμμορίας Urabenos που προσφέρει 500 δολάρια αμοιβή σε όποιον σκοτώσει αστυνομικό- και δίνει και… κάτι παραπάνω αν ο αστυνομικός ανήκει στη δίωξη ναρκωτικών- εντόπισαν οι αρχές στα βόρεια της Κολομβίας.

Σύφωνα με το Έθνος, η προκλητική πρωτοβουλία σημειώνεται μόλις μια βδομάδα μετά τον θάνατο του Χουάν ντε Ντίος Ουζούγκα, του αρχηγού των Urabenos, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών κατά τη διάρκεια επιδρομής των τελευταίων σε ράντσο όπου ο αρχι-συμμορίτης γιόρταζε την έλευση του νέου χρόνου.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο επικεφαλής των Urabenos- γνωστός και ως Τζιοβάνι- και οι σωματοφύλακές του, άνοιξαν πυρ κατά του ελικόπτερου της αστυνομίας καθώς αυτό προσγειωνόταν με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας εκ των αστυνομικών. Ο «Τζιοβάνι» έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών που ακολούθησε.

Μετά τον θάνατό του, η συμμορία που ελέγχει μεγάλο μέρος του εμπορίου ναρκωτικών στα βόρεια της Κολομβίας, έχει εντείνει τις «δραστηριότητές» της και πιστεύεται ότι τα προκλητικά φυλλάδια αποτελούν μια μορφή αντιποίνων για την απώλεια του αρχηγού.

Όπως αναφέρει το BBC, η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, προσφέρει 2,1 εκατομμύρια δολάρια σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην σύλληψη του νέου επικεφαλής των Urabenos, ενώ ανακοίνωσε και την σύσταση νέας αστυνομικής δύναμης, ειδικά για την πόλη της Σάντα Μάρτα, ένα από τα προπύργια της συμμορίας στις ακτές του Ατλαντικού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook