Μία λεοπάρδαλη εισβάλοντας στο εσωτερικό μιας κατοικίας τραυμάτισε σοβαρά τέσσερις πολίτες, στο Γκουαχάτι στη βορειο-ανατολική Ινδία, έσπειρε πανικό επί ένα δίωρο, έως ότου τελικά να παγιδευτεί, σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ.

«Η λεοπάρδαλη μάς επιτέθηκε μέσα στο σπίτι μας», δήλωσε στο πρακτορείο IANS η αυτόπτης μάρτυρας Νίπου Ντας. Πρόσθεσε ότι μαζί με τα αδέλφιά της κατάφεραν να εκφοβίσουν το αιλουροειδές, που κατευθύνθηκε προς γειτονικές κατοικίες.

Αναστατώθηκε η οδική κυκλοφορία στην περιοχή, κάτοικοι έτρεχαν μακρυά πανικόβλητοι στη θέα της λεοπάρδαλης ελεύθερης ανάμεσά τους.

Μετά δύο ατελείωτες ώρες, ειδικοί από τον κοντινό Ζωολογικό Κήπο με ένα βέλος, που έρριξαν στο άγριο ζώο, τού προκάλεσαν λήθαργο… Αμέσως, το οδήγησαν σε ένα κλουβί του Κήπου.   

Πιστεύουν οι ειδικοί ότι η λεοπάρδαλη ταξίδεψε στην πόλη αυτήν ξεκινώντας από βαθειά μέσα στη ζούγκλα, η οποία την περιβάλλει.

Ο λόγος που ανάγκασε το αιλουροειδές να εγκαταλείψει το φυσικό περιβάλλον του είναι, όπως εκτιμούν, η άγρια (παράνομη) υλοτομία των τελευταίων ετών.

Με άλλα λόγια, όσο οι άνθρωποι επιχειρούν να επεκτείνουν το ζωτικό χώρο τους, προκαλούν τους πλησιέστερους σε αυτόν εκπροσώπους του ζωϊκού βασιλείου να κάνουν απειλητικότερη τη δική τους παρουσία.

Ετσι ακριβώς, εξηγείται κατά τους τελευταίους μήνες η εμφάνιση άγριων ζώων μέσα σε πολλές ινδικές πόλεις -στα κρατίδια Τζαμού, Κασμίρ, Ούταρ Πράντες, Χαριάνα- πιστεύουν οι Ινδοί ειδικοί για τα άγρια ζώα.

(φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook