Ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να ζητήσει από τον κ. Καρατζαφέρη να ξεκαθαρίσει τη στάση του εν όψει της έλευσης της τρόικας, των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση και των μέτρων που θα απαιτηθούν, καθώς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επαναλαμβάνει όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι έχει θέσει συγκεκριμένα προαπαιτούμενα για να παραμείνει το κόμμα του στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο κ. Καρατζαφέρης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα προαπαιτούμενα αυτά και σε επιστολή που του απηύθυνε το Σάββατο.

Σε αυτήν, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζητά από τον κ. Παπαδήμο σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών πριν από την άφιξη της τρόικας την ερχόμενη Δευτέρα.

Δεν έχει απαντηθεί το αίτημα του κ. Καρατζαφέρη, αλλά ο Λουκάς Παπαδήμος πραγματοποιεί αυτόν τον κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνησή του προκειμένου να ξεκαθαριστούν τα εκκρεμή ζητήματα εν όψει της έλευσης της τρόικας.

Ο κ. Καρατζαφέρης έχει κατ\’ επανάληψη ζητήσει να σοβαρευτούν τα δύο μεγάλα κόμματα, να υπάρξει σοβαρή ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, να έχει καθαρή θέση ο Αντώνης Σαμαράς και να μειωθούν τα μέλη της κυβέρνησης.

Ο Λουκάς Παπαδήμος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά τη Δευτέρα και θα ολοκληρώσει τις επαφές του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου το Σάββατο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook