Σύμπτωση ή κάτι άλλο συμβαίνει; Μία εβδομάδα μετά την κλοπή χρυσών ταμάτων από την ιερά μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο Ηράκλειο Κρήτης, ένοπλοι ιερόσυλοι ληστές χτύπησαν και το ομώνυμο μοναστήρι στις Σέρρες από το οποίο άρπαξαν τα πολύτιμα αναθέματα των πιστών που βρίσκονταν στην εικόνα της Αγίας Ειρήνης!

Οι τέσσερις άγνωστοι  έφτασαν με αυτοκίνητο στην μονή που βρίσκεται στην Κάτω Καμήλα Σερρών, μπήκαν μέσα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και αιφνιδίασαν τον ιερομόναχο και μία μοναχή ακινητοποιώντας τους με την απειλή κυνηγετικού όπλου.

Αμέσως μετά, άρπαξαν μία ξύλινη εικόνα της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και τα μεγάλης αξίας τάματα που υπήρχαν πάνω της και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με το αυτοκίνητό τους.

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν για έρευνα στη μονή, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η ληστεία να συνδέεται με την κλοπή που είχε γίνει στις 3 Ιανουαρίου στη μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο Ηράκλειο, όπου οι δράστες διέρρηξαν την κεντρική είσοδο, ανέβηκαν στον τρίτο όροφο και άρπαξαν από την εικόνα της μονής χρυσά τάματα αξίας περίπου 300.000 ευρώ και βάρους άνω των δέκα κιλών!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook