Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με θέμα το Νησί της Σπιναλόγκα.

Η συνάντηση ξεκίνησε με την ομιλία της κ. Γεωργία Μοσχοβή, αρχαιολόγου στη 13η εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και υπεύθυνη του αρχαιολογικού χώρου της Σπιναλόγκας.

Η κ. Μοσχοβή ερευνά το φαινόμενο του χανσενικού νησιού από το 1997, και στην ομιλία της, με τίτλο \”Σπιναλόγκα: Το Μουσείο της Σιωπής\” αναφέρθηκε όχι μόνο στο παρελθόν του νησιού αλλά και στο ποιό θα μπορούσε να είναι το μέλλον του.

Σύμφωνα με την αρχαιολόγο, ύστερα από τις απαραίτητες αναστηλώσεις, το νησί θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους και οι χώροι του να αποκτήσουν πέρα από μνημειακή και χρηστική προοπτική.

Για αργότερα έχει προγραμματιστεί η προβολή ντοκυμαντέρ του Ντανιέλ Πολέτ, το οποίο προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1973. Τα γυρίσματα του ντοκυμαντέρ έγιναν πάνω στο ίδιο το νησί, ενώ περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις από χανσενικούς.

Με το πέρας των εκδηλώσεων στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, στόχος είναι να γίνει συζήτηση για το κατά πόσον τα πραγματικά στοιχεία που αφορούν την ιστορία της Σπιναλόγκα συμπίπτουν με την γνώμη που έχει σχηματίσει ο κόσμος για το νησί ύστερα από την προβολή του θέματος από το γνωστό σήριαλ \”Το Νησί\” και το αντίστοιχο βιβλίο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook