Συνολικά 3,8 δισ. ευρώ απορροφήθηκαν από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ το 2011, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοιδης μετά τη σχετική ενημέρωση στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με τον υπουργό Ανάπτυξης και τον υφυπουργό Θ.Μωραΐτη, τον οποίο και ενημέρωσαν για την υλοποίηση των στόχων που είχε θέσει η τρόικα σχετικά με την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ για το 2011.

Μόνο τον Δεκέμβριο, ανέφερε ειδικότερα, ο κ. Χρυσοχοϊδης, οι ροές του ΕΣΠΑ, μαζί με τις χρηματοδοτήσεις του αναπτυξιακού νόμου, ήταν πάνω από 2 δισ. ευρώ. Ο ίδιος ανέφερε πως έχει ήδη άρχισει η εξόφληση υποχρεώσεων προς προμηθευτές και εργολάβους δήμων και περιφερειών, με καταβολή 200 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ «τρέχει με έντονους ρυθμούς», αναφέροντας την εκτίμησή του πως «το 2012 θα είναι έτος ΕΣΠΑ».

Το θέμα των κοινοτικών κονδυλίων έχει προκαλέσει την πολιτική κόντρα του κ. Χρυσοχοΐδη με τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ Κ.Χατζηδάκη.

Ο κ. Χατζχηδάκης εκτιμά ότι «το 2011 έκλεισε με επιβεβαίωση της αρνητικής εικόνας στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ», καθώς «η συνολική απορρόφηση του ΕΣΠΑ, 31 Δεκεμβρίου 2011, ήταν μόλις 32,86%».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook