Περίπου χίλιες γυναίκες από τη Βενεζουέλα και την Αργεντινή θέλουν να κινηθούν νομικά κατά της γαλλικής εταιρείας Poly Implant Prothese (PIP) για το σκάνδαλο με τα εμφυτεύματα στήθους που έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος τους.

Ο δικηγόρος εκπροσωπεί μία ομάδα 500 γυναικών από την Αργεντινή και μία οργάνωση γυναικών από τη Βενεζουέλα, ενώ και άλλες γυναίκες κυρίως από τη Βραζιλία και την Κολομβία είναι πιθανό να συμμετάσχουν στη δίκη που έχει ήδη ξεκινήσει στη Γαλλία.

Οι μηνύσεις αυτές προστίθενται στις περίπου 2.500 που υπάρχουν. Σύμφωνα με το δικηγόρο «το 80% των εμφυτευμάτων PIP τοποθετήθηκαν στη Λατινική Αμερική». Μόνο στην Αργεντινή, τοποθετηθήκαν 15.000 εμφυτεύματα .

Εξάλλου, στην καταγραφή των ονομάτων των γυναικών που έχουν εμφυτεύματα στήθους θα προχωρήσει η Βραζιλία, κάτι που θα επιτρέψει στην αναγνώριση του είδους της σιλικόνης, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της εταιρείας πλαστικής χειρουργικής της Βραζιλίας (SBCP). Ωστόσο, ο πρόεδρος των πλαστικών χειρουργών, Χοσέ Χοράσιο Αμπουντίμπ, δήλωσε ότι αυτή η κίνηση δεν έχει σχέση με το ζήτημα των εμφυτευμάτων της γαλλικής εταιρείας PIP.

«Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτή τη λίστα πριν από δύο χρόνια. Εάν, μέσα σε δέκα χρόνια, υπάρξει ένα πρόβλημα παρόμοιο με αυτό των εμφυτευμάτων PIP, θα γνωρίζουμε ποιο μοντέλο έχει πρόβλημα και θα δράσουμε», σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι γυναίκες που έχουν τα εμφυτεύματα PIP «δεν πρέπει να πανικοβάλλονται αλλά πρέπει να δουν το γιατρό τους για να κάνουν μία αξιολόγηση».

«Όλα τα εμφυτεύματα διαλύονται μια ημέρα. Το ερώτημα είναι να γνωρίζουμε πότε και ποια είναι η ανάγκη να αφαιρεθούν», δήλωσε ο πρόεδρος της SBCP, της δεύτερης μεγαλύτερης στον κόσμο, μετά από αυτήν των ΗΠΑ, με πέντε χιλιάδες χειρουργούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook