Στις 3 Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδικαστούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αιτήσεις ακυρώσεως που έχουν υποβάλει 23 πανεπιστήμια της Χώρας κατά του νόμου πλαισίου του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος αφορά το σύστημα διοίκησης και  λειτουργίας των ιδρυμάτων.

Όπως είπε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Γιάννης Φίλης στο Flashnews.gr  τα 23 πανεπιστήμια ζητούν επί της ουσίας την κατάργηση των βασικών διατάξεων του νόμου, που κατά την άποψη των Πρυτάνεων \”είναι αντισυνταγματικές, και  καταλύουν το αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων\”

Αναφορικά με τη στάση της υπουργού Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου που πιέζει για τη σύσταση των συμβουλίων διοίκησης των πανεπιστημίων υπό την απειλή της διακοπής της χρηματοδότησης τους αν αυτό δεν υλοποιηθεί μέχρι τις 15 του Ιανουαρίου ο κ. Φίλης σημειώνει πως ουσιαστικά η εκδίκαση των αιτήσεων ακύρωσης του νόμου του υπουργείου παιδείας θα δώσει σε τελική ανάλυση τον τόνο των εξελίξεων  για το τι θα συμβεί με τους προϋπολογισμούς των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook