Χωρίς ρεύμα, μες στο κρύο, έμειναν στο νομό Ηρακλείου την Τρίτη χιλιάδες νοικοκυριά τόσο μέσα στο Ηράκλειο όσο και σε πολλά χωριά της ενδοχώρας, εξαιτίας βλάβης στον υποσταθμό 3 της ΔΕΗ που βρίσκεται κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, που και αυτό χρειάστηκε γεννήτριες για να λειτουργήσει, με συνέπεια να κρέμεται από μια κλωστή η υγεία των ασθενών.

Η ζημιά προκλήθηκε από κεραυνούς σε ένα πολύ σημαντικό υποσταθμό καθώς δίνει ρεύμα σε πολλές περιοχές της πόλης του Ηρακλείου και χωριά της ενδοχώρας.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Νέα Κρήτη» η κατάσταση στο νομό Ηρακλείου τις τελευταίες μέρες μπορεί να χαρακτηριστεί ως "αλαλούμ" ή ως "σκοτσέζικο ντους" σε βάρος του απλού κόσμου, με τη σφραγίδα - φυσικά - της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, που την ίδια ώρα εισπράττει το ειδικό τέλος για λογαριασμό του κράτους.

Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, εκείνοι που διερωτήθηκαν χθες, μετά από τόσες ώρες διακοπής του ρεύματος στα σπίτια τους, μήπως και ο λόγος είναι ότι τους το έκοψαν επειδή δεν πλήρωσαν το χαράτσι.

Κινδυνεύει η ζωή ασθενών

«Έχω δύο ηλικιωμένους μες στο σπίτι μου με μάσκες οξυγόνου, αλλά δεν έχουμε ρεύμα και κινδυνεύει ζωή τους», δήλωσε μία κοπέλα από τον Κατσαμπά στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη».
«Ούτε χθες είχαμε ρεύμα από το μεσημέρι ως το βράδυ. Μα τι συμβαίνει επιτέλους; Παίρνουμε τηλέφωνα στη ΔΕΗ, αλλά δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με κανέναν. Μόνο χαράτσια ξέρουν να μας ζητούν;».