Ερώτηση προς 4 Υπουργούς, Οικονομικών, Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, σχετικά με την ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) νότια της Κρήτης.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του:

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη κινητικότητα σχετικά με την αξιοποίηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Ελλάδας, ενώ την ίδια ώρα η Αίγυπτος έχει εκφράσει την επιθυμία της να διαπραγματευτεί με την Κύπρο και την Τουρκία για τον προσδιορισμό της ΑΟΖ των χωρών αυτών στην Ανατολική Μεσόγειο, εξαιρώντας όμως τη χώρα μας από αυτή τη διαδικασία.
Αυτή η μεθόδευση, επιβεβαιώνει τη μεγάλη σημασία και αξία, φυσικά, που έχει η ελληνική ΑΟΖ νότια της Κρήτης, καθώς «κρύβει» στο εσωτερικό της μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις του αρμόδιου καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Επειδή, είναι κρίσιμης σημασίας η οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ελλάδας σε σχέση με τις ΑΟΖ των υπόλοιπων χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες.

Επειδή η αξιοποίηση των κοιτασμάτων της ΑΟΖ νότια της Κρήτης, μπορεί να αλλάξει όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Ερωτώνται οι κ.κ.Υπουργοί

\”αν προτίθενται να προβούν άμεσα στην ανακήρυξη της ΑΟΖ νότια της Κρήτης, διασφαλίζοντας έτσι τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά και αποτρέποντας δυσμενείς συνέπειες που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον εάν ολιγωρήσουμε\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook