H διασφάλιση του δεύτερου πακέτου προς την Ελλάδα, όρος για την οποία είναι η ολοκλήρωση του PSI, συνιστούν βασική προτεραιότητα για την Ευρωζώνη, σημειώνει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου της Άνγκ.Μερκελ με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι που επισκέπεται το Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε πως το θέμα της ελληνικής βοήθειας θα πρέπει να επιλυθεί πριν η Ευρώπη αρχίσει να ασχολείται με την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

«Η πρώτη υποχρέωση της ευρωζώνης φέτος είναι να επιλυθεί το θέμα του δεύτερου δανειακού προγράμματος για την Ελλάδα και να οριστικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες προκειμένου να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στα διαρθρωτικά προβλήματα στην ευρωζώνη» ανέφερε η Μέρκελ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Τόσο το Βερολίνο όσο και το Παρίσι έχουν καταστήσει σαφές στην Αθήνα πως χωρίς πρόοδο στις διαδικασίες για το δεύτερο πακέτο -προϋπόθεση για το οποίο είναι το PSI- δεν θα υπάρξει επόμενη δόση.


in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook