Tην καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου ζητούν με επιστολή τους από τους βουλευτές Ηρακλείου κ.κ. Αυγενάκη, Κεγκέρογλου, Κεφαλογιάννη, Μιχελογιαννάκη, Παρασύρη, Σκραφνάκη και Στρατάκη οι \”πολίτες κατά του χρέους\”, χαρακτηρίζοντάς το τερατούργημα, από μια κυβέρνηση χωρίς λαϊκό έρισμα.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

Κύριοι Βουλευτές

    Είναι σκόπιμο να σας υπενθυμίσουμε πως κατέχετε σήμερα το έδρανο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, την ιδιότητα και τον τίτλο του βουλευτή,  με απόφαση του λαού του Ηρακλείου στις εκλογές του 2009.  Κανείς από σας δεν μίλησε τότε στο λαό για την πρόθεση να φέρει στη χώρα το ΔΝΤ, την τρόικα κλπ.

    Τα δύο τελευταία χρόνια ο λαός εκδηλώνει συνεχώς και με όλους τους τρόπους την κάθετη αντίθεσή του σ’ αυτή την πολιτική. Σας υπενθυμίζουμε το εξώδικο που λάβατε από 2000 πολίτες του Ηρακλείου πέρυσι. Όλοι σας αντί να σταθείτε συνεπείς απέναντι στα όσα οι ίδιοι υποσχεθήκατε, αντί να αφουγκραστείτε το λαό και να λειτουργήσετε ως εντολοδόχοι του όπως οφείλετε, επιλέξατε να του γυρίσετε την πλάτη, να συμπτύξετε ένα μαύρο μέτωπο ακόμα και με το ΛΑΟΣ, μόνο και μόνο για  να υπηρετήσετε τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων.  Στο πραγματικό δίλημμα λαός ή τοκογλύφοι τοποθετηθήκατε υπέρ των δεύτερων. Επιμένετε να δικαιολογείτε (εκβιαζόμενοι οι ίδιοι και εκβιάζοντες με τη σειρά σας το λαό) αυτή την απαράδεκτη για βουλευτές συμπεριφορά, επικαλούμενοι την «σωτηρία» της χώρας, δείχνοντας να αγνοείτε πως ο μόνος σωτήρας αυτού του τόπου, είναι ο ίδιος ο λαός του. Αν πραγματικά θεωρείτε πως η πολιτική της βαρβαρότητας που ακολουθείτε είναι εκείνη που σώζει τη χώρα, τότε το μόνο δικαίωμα αλλά και η υποχρέωση που έχετε (στη βάση των αρχών που οι ίδιοι υποστηρίζετε), είναι να θέσετε αυτή σας την άποψη υπό την ελεύθερη κρίση του.
    
Δεν έχετε δικαίωμα κκ. βουλευτές να συνεχίζετε να ψηφίζετε νομοθετικά τερατουργήματα – προϊόντα πλέον μιας κυβέρνησης που στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης, τα οποία αποτελούν συνέχεια μιας καταδικασμένης από το λαό πολιτικής,  που οδηγεί με βεβαιότητα τη χώρα στην καταστροφή (σ’ αυτό ακριβώς που υποτίθεται πως θέλετε να αποφύγετε) και το λαό στην ανεργία, την ανέχεια, την εξαθλίωση και την πείνα.
    Δεν έχετε το δικαίωμα κκ. βουλευτές, μετά τα παραπάνω, να ψηφίσετε το επερχόμενο πολυνομοσχέδιο, με το οποίο:  

    Καθιερώνεται η ουσιαστική διάλυση  του κρατικού μηχανισμού με την θεσμοθέτηση των εισπρακτικών εταιρειών για τους φόρους.
    Παρέχεται στήριξη στην πλουτοκρατία με την αυτοτελή φορολόγηση σε ποσοστό 25% μερισμάτων, μπόνους κλπ.
    Πλήττεται η μικρομεσαία επιχείρηση με ισοπεδωτικού τρόπου «αντικειμενικά κριτήρια»
    Παρέχεται χαριστική ρύθμιση στα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Κύριοι Βουλευτές

    Δεν έχετε το δικαίωμα να αλυσοδέσετε τη χώρα και το λαό της με μια νέα δανειακή σύμβαση.

    Δεν έχετε το δικαίωμα να ψηφίσετε ένα νέο μνημόνιο πιο βάρβαρο από το πρώτο, όταν μάλιστα γνωρίζετε τα αποτελέσματα του προηγούμενου.

    Δεν έχετε το δικαίωμα να ψηφίζετε με ελαφρά συνείδηση περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις, επιβολή κι άλλων χαρατσιών, αυξήσεις τιμολογίων (ΔΕΗ) και άλλα βάρβαρα μέτρα. ΜΗΝ ΑΓΓΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΣΣΕ (Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας).

    Ως συντοπίτες δικαιούμαστε να σας τονίσουμε, πως η μόνη επιλογή εκ μέρους σας που είναι ικανή να ανοίξει ένα μικρό παράθυρο στο τοίχος απομόνωσης που έχει στήσει ο λαός γύρω από όλους σας, είναι η απομάκρυνσή σας από την ακολουθούμενη βαρβαρότητα και η διατύπωση εκ μέρους σας μιας δημόσιας αυτοκριτικής, για όλα όσα πράξατε τα δύο τελευταία χρόνια σε βάρος του λαού και του τόπου.  

    Εμείς περιμένουμε την έμπρακτη εκδήλωση της συνείδησής όλων σας.  Εν τω μεταξύ θα εργαζόμαστε για την ακύρωση στην πράξη όλων των τερατουργημάτων, μέχρι την τελική ακύρωση των ίδιων, του πολιτικού προσωπικού που τα επέλεξε και τα έθεσε σε εφαρμογή και του συστήματος που τα γέννησε.    

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook