Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, δέχτηκε χθες την Αντζελίνα Τζολί και τον Μπραντ Πιτ στο «οβάλ γραφείο» για να συζητήσουν κυρίως για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Κατά τη συνάντηση αυτή, ο πρόεδρος «μίλησε με την κα Τζολί για το έργο που κάνει για την καταπολέμηση των μαζικών ωμοτήτων και της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών», εξήγησε η Τζέιμι Σμίθ, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αμερικανικής προεδρίας.

Η συνάντηση αυτή δεν ήταν στην επίσημη ατζέντα του κ. Ομπάμα και ο Τύπος δεν είχε προσκληθεί, αλλά οι δημοσιογράφοι είδαν τους δύο ηθοποιούς από τα παράθυρα του Οβάλ Γραφείου.

\"http://images.eonline.com/eol_images/Entire_Site/2012011//reg_1024.Pitt.Jolie.tg.011112.jpg\"Η Αντζελίνα Τζολί μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της πρώτης της ταινίας ως σκηνοθέτης – «Στη χώρα του αίματος και του μελιού» – η οποία αφηγείται τη φρίκη του πολέμου της Βοσνίας (1992-95), κυρίως την κτηνωδία που υπέστησαν οι γυναίκες.

Σύμφωνα με τις τοπικές ενώσεις, περίπου 20.000 γυναίκες, ως επί το πλείστον μουσουλμάνες, κακοποιήθηκαν σεξουαλικά κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας, ενώ περίπου 100.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτόν.

Η ταινία αφηγείται την ερωτική σχέση μιας νεαρής μουσουλμάνας (Ζάνα Μαργιάνοβιτς) και ενός Σέρβου (Γκόραν Κόστιτς) που βρίσκονται στα αντίθετα στρατόπεδα μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook