Ο βρετανικός ιδιωτικός όμιλος Harvey Medical, ο οποίος έχει τοποθετήσει το ένα τρίτο των εμφυτευμάτων στήθους της γαλλικής εταιρείας Poly Implant Prothese (PIP) στη Βρετανία, αρνήθηκε να αναλάβει το κόστος της αφαίρεσης και της αντικατάστασής τους.

Ο πρόεδρος του ομίλου των κλινικών Μελ Μπράχαμ «έριξε το μπαλάκι» στην κυβέρνηση, αναφέροντας στο BBC ότι εκείνη έχει την «ηθική ευθύνη» της αντικατάστασης των εμφυτευμάτων.

«Δεν μπορούμε να το αναλάβουμε εξ\’ ολοκλήρου, ειδικά αφού δεν έχουμε κάνει λάθος» δήλωσε ο Μελ Μπράχαμ, ο οποίος υπογράμμισε ότι την ευθύνη έχει η υπηρεσία υγειονομικού ελέγχου (MHRA), που «ενέκρινε αυτά τα εμφυτεύματα».

«Είμαστε ένα αθώο θύμα όπως οι υπόλοιποι, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τους ασθενείς» πρόσθεσε.

Στη Βρετανία, όπου σχεδόν 40.000 γυναίκες έχουν εμφυτεύματα στήθους PIP, η κυβέρνηση απέφυγε να συμβουλεύσει την αφαίρεσή τους, σε αντίθεση με άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία.

\"http://www.thedrum.co.uk/uploads/news/old/22909/master.harley_medical_group.jpg\"Μόνο μια μειοψηφία των ασθενών, που κυρίως έπασχαν από καρκίνο του μαστού και έκαναν την εγχείρηση σε δημόσια νοσοκομεία θα μπορέσουν να αφαιρέσουν και να αντικαταστήσουν τα εμφυτεύματα.

Η κυβέρνηση έχει καλέσει τις κλινικές που έχουν πραγματοποιήσει το 95% των επεμβάσεων αυτών, να αναλάβουν το κόστος της αφαίρεσης και της αντικατάστασης των εμφυτευμάτων.

Όμως μόνο λίγες από αυτές έχουν δεσμευτεί να αναλάβουν το κόστος.

Αν όλες οι γυναίκες της Βρετανίας που εμπλέκονται στην υπόθεση ζητήσουν την αντικατάσταση των εμφυτευμάτων τους, το κόστος θα μπορούσε να φθάσει τα 200 εκατομμύρια λίρες (243 εκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με το BBC.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook