Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε χθες ότι οι απειλές του Ιράν να κλείσει τα στενά του Ορμούζ είναι προκλητικές και επικίνδυνες, και επανέλαβε κατηγορηματικά την άρνηση του Λευκού Οίκου για την οποιαδήποτε ανάμιξη των ΗΠΑ στη δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα.

Εξάλλου, η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον τόνισε σήμερα στην Ουάσινγκτον, αφού συνομίλησε επί ώρα με ανώτατους αξιωματούχους του Κατάρ, ότι «δεν είναι δυνατόν να παραταθεί επ\’ αόριστον η παραμονή συμβούλων του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία», ενώ την τελευταία σχεδόν 2ωρη ομιλία του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, περί «ξένου δακτύλου και συνωμοσιών, με τη συμμετοχή των διεθνών μμε και της διεθνούς κοινότητας», περιέγραψε ως «παγερά κυνική».

Ο Σύρος πρόεδρος επισήμανε στην ομιλία του ότι «δεν θα επιτρέψει, μαζί με τη Συρία, να ηττηθεί όλη η Μέση Ανατολή», «θα γίνει εφιάλτης το όνειρο των Δυτικών, να πέσει η τωρινή συριακή κυβέρνηση».

Επιπλέον, η αμερικανίδα υπουργός ανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί το Αφγανιστάν ο αμερικανός πρεσβευτής Μαρκ Γκρόσμαν, «με σκοπό να γίνουν διαβουλεύσεις προς την κατεύθυνση της ειρήνευσης στο Αφγανιστάν» στο άμεσο μέλλον.

Εν συνεχεία, με σκοπό μια αναβαθμισμένη διμερή οικονομική σχέση, ο κ. Γκρόσμαν θα κάνει συνομιλίες στη Ντόχα με αξιωματούχους του Κατάρ, πρόσθεσε η Κλίντον.

Τέλος, η ίδια επισήμανε ότι «εξασφαλίζει υποστήριξη» το σχέδιο δημιουργίας ενός Πολιτικού Γραφείου των Ταλιμπάν στο Κατάρ, «χωρίς όμως αυτό το Γραφείο να μπορεί να θεωρηθεί απτή πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook