Ρωσικό πετρελαιοφόρο κατευθύνεται προς την πόλη Νoμ, στις δυτικές ακτές της Αλάσκας για να προμηθεύσει με καύσιμα τους 3.500 κατοίκους της πόλης που έχουν παγιδευτεί στους πάγους, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές.

Το πλοίο «Renda» ακολουθεί παγοθραυστικό της αμερικανικής ακτοφυλακής και βρισκόταν χθες Τετάρτη 160 χιλιόμετρα από τη Νόμ.

Τα δύο σκάφη «αντιμετώπισαν δυσκολίες εξαιτίας των ανέμων και των ρευμάτων που κατέστησαν πολύ δυσχερή την πλεύση τους», υπογράμμισε η εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Βερόνικα Κόλμπαθ.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα κρύο αυτήν την εποχή στην Αλάσκα με τη θερμοκρασία να πέφτει στους -35 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Όπως δήλωσε η Κόλμπαθ, στα δύο πλοία που έχουν διανύσει μέχρι τώρα 320 χιλιόμετρα μέσω πάγων, οι θερμοκρασίες έφτασαν ακόμα και τους -50 βαθμούς.

Το ρωσικό πετρελαιοφόρο μεταφέρει περίπου 3,8 εκατομμύρια λίτρα καύσιμα για τους κατοίκους της Νoμ. Το πλοίο πήρε ειδική άδεια για να βοηθήσει τους αποκλεισμένους κατοίκους της πόλης, αφού σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο μόνο αμερικανικά πλοία μπορούν να πραγματοποιούν ανάλογες παραδόσεις αγαθών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook