Άλλο ένα οδικό έργο της Κρήτης προωθείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Πρόκειται για το οδικό έργο Παχειά Άμμος- Ιεράπετρα στο Νομό Λασιθίου που αποτελεί τμήμα του οδικού άξονα «Αγία Βαρβάρα- Αγ. Δέκα- Βιάννος- Ιεράπετρα- Παχειά Αμμος.

Η εξέλιξη για αυτό το τμήμα είναι η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου πράγμα που ανοίγει διάπλατα τις «πόρτες» του ΕΣΠΑ. Το συνολικό μήκους του έργου είναι 13.950 μέτρα.

Η κατασκευή του έργου περιλαμβάνει αναβάθμισης της υφιστάμενης επαρχιακής οδού σε αυτοκινητόδρομο και να λειτουργήσει ως συνδετήριος άξονας των δύο βασικών αυτοκινητόδρομων της Κρήτης ΒΟΑΚ και ΝΟΑΚ και αναβάθμιση της άνεσης και της ασφαλούς οδήγησης.

Το έργο θα γίνει κυρίως με νέα χάραξη αλλά και διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού. Θα έχει πλάτος 21,10 μέτρα. Θα έχει ως αρχή τον οικισμό Ξηρόκαμπος και τέλος τον Ανισόπεδο Κόμβο Ιεράπετρας από όπου θα ξεκινά συνδετήρια οδός που θα καταλήγει στον δρόμο Ιεράπετρα- Γρα Λυγιά.

Το έργο εκτός άλλων θα περιλαμβάνει δύο ανισόπεδους κόμβους (Ιεράπετρας Α και Κάτω Χωριού), την αναφερόμενη συνδετήρια οδό, παράπλευρο οδικό δίκτυο, δίκτυο απορροής όμβριων υδάτων και σημαντικά τεχνικά έργα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook