Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η διεθνής Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης, στην οποία μετέχει και η Κρήτη, με το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Λασίθι να δίνουν το δυναμικό παρόν.

Υπολογίζεται ότι μέχρι και την Κυριακή που διαρκεί η Έκθεση, 150 χιλιάδες επισκέπτες επισκεφτούν τα περίπτερα της από τις 70 συνολικά χώρες που συμμετέχουν.

Τα Χανιά στους 12 κορυφαίους προορισμούς για το 2012

Υπενθυμίζεται ότι όπως δημοσίευσε το Flashnews.gr, αυστριακή ιστοσελίδα για ταξίδια, κατέταξε τα Χανιά στους 12 κορυφαίους προορισμούς για το 2012.

Οι 15 συντάκτες του διαδικτυακού ταξιδιωτικού περιοδικού προέβλεψαν τις τάσεις των χρηστών για τους τόπους των διακοπών τους τον επόμενο χρόνο και το αποτέλεσμα είναι ένα εκλεκτικό μίγμα θέρετρων που προσφέρουν πολιτισμό, θάλασσα ή και τα δυο. "Αυτοί οι 15 προορισμοί είναι σίγουρα σε άνοδο.

Τα Χανιά σύμφωνα με το lifo.gr, επιλέχθηκαν για την ήσυχη παλιά πόλη, τα αναπαλαιωμένα βενετσιάνικα αρχοντικά, τα ίχνη ενός μικρού μιναρέ που προσθέτουν στη γοητεία του τοπίου και βέβαια για τις κορυφαίες αμμώδεις παραλίες.

Σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Αυστρία

Ως καλοκαιρινός τουριστικός προορισμός , η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει στην πρώτη θέση των προτιμήσεων στην αυστριακή τουριστική αγορά και αυτό παρά το γεγονός τής για πολλούς μήνες έντονης αρνητικής ειδησεογραφίας για τη χώρα μας, σχεδόν στο σύνολο των αυστριακών Μέσων Ενημέρωσης.

Αρκετά αισιόδοξα για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού κατά τη φετινή χρονιά ήταν και τα μηνύματα που δόθηκαν από τους εκπροσώπους αυστριακών τουριστικών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων, οι οποίοι συμμετείχαν σε ειδική εκδήλωση-απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, την οποία διοργάνωσε πρόσφατα το Γραφείο Αυστρίας του ΕΟΤ στη Βιέννη και στην οποία επισημάνθηκε από τους ίδιους η σημασία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αυστριακή τουριστική αγορά.

Δημοσιεύματα του αυστριακού Τύπου επισημαίνουν το γεγονός πως η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι, μετά την Ισπανία, ο δεύτερος αγαπητός τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς, των οποίων μάλιστα, όπως τονίζεται, οι αφίξεις στη χώρα μας σημείωσαν αύξηση της τάξης του 10%, μέσα στη χρονιά της ελληνικής κρίσης το 2011. Εξάλλου, σε σημερινή ειδική εκπομπή στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, τονιζόταν πως οι Αυστριακοί δεν έλαβαν υπόψη τους την κρίση και δεν άφησαν να επηρεαστούν οι διακοπές τους στην Ελλάδα και στα πολλά όμορφα νησιά της.

Η Ελλάδα κατέχει εδώ και πολλά χρόνια μια από τις πρώτες θέσεις ή ακόμη και την πρώτη θέση των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών ως χώρα προορισμού, ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της -8,4 εκατ.- βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα και οι Αυστριακοί είναι σε αναλογία οι πλέον «πιστοί» επανεπισκέπτες της χώρας μας.

Στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής στην έκθεση της Βιέννης, θα υπάρξει σειρά εκδηλώσεων στο ελληνικό περίπτερο, όπως συναντήσεις με δημοσιογράφους και τουριστικούς παράγοντες, με κορυφαία την κεντρική εκδήλωση την Παρασκευή, στην οποία θα παρουσιαστούν ζωντανή ελληνική μουσική, ελληνικοί χοροί και ελληνική κουζίνα, ενώ αύριο παραθέτει δεξίωση σε τουριστικούς παράγοντες, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης, συμμετέχουν ως συνεκθέτες διάφορες περιοχές και πόλεις της Ελλάδας, που εκτός από το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασίθι, συμμετέχουν πόλεις οι Ρόδος, Κάρπαθος, Ιόνιοι Νήσοι (Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος, Παξοί), Θεσσαλία, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Μαγνησία, Σποράδες-Σκιάθος, Βόλος, αλλά και η περιοχή του Αθω.