Αντιδράσεις προκαλεί η φημολογία ότι γραφεία της \”Χρυσής Αυγής\” αναμένεται να λειτουργήσουν στο στο Ηράκλειο.

Με ανακοίνωσή της η Κίνηση \”Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή\” προειδοποιεί ότι η πόλη δεν θα \”φιλοξενήσει\” ακροδεξιές ιδεολογίες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει με ανακοίνωσή της:

\”Η φασιστική συμμορία «Χρυσή Αυγή» ανακοίνωσε και πάλι ότι σκοπεύει να ανοίξει γραφεία στην πόλη του Ηρακλείου.

Την ίδια ανακοίνωση έκανε και πριν κάποιους μήνες, αφού πρώτα τα μέλη της φρόντιζαν να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας ξυλοκοπώντας μετανάστες στα Λιοντάρια.

Το δρόμο τους έκοψαν οι αγανακτισμένοι της πλατείας που τους απαγόρευσαν να τοποθετούνται στο βήμα και ανάρτησαν πανό που έλεγε «έξω οι φασίστες από την πλατεία», αλλά και η καμπάνια της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή που συγκέντρωσε εκατοντάδες υπογραφές ενάντια στο άνοιγμα γραφείων- ορμητηρίου.

Ωστόσο οι νεοναζί της χρυσής αυγής, αφού αναθάρρησαν με το άνοιγμα γραφείων στην Ιεράπετρα, άρχισαν και πάλι την τρομοκρατία στο Ηράκλειο.

Τα περιστατικά είναι πολλά : φασιστικά συνθήματα σε γειτονιές και σχολεία, ξυλοδαρμός φοιτητή, τραμπουκισμός σε μαθητές στην Αλικαρνασσό, βανδαλισμός και φασιστικά συνθήματα στο πανεπιστήμιο στις Βούτες.

Αφού έκαναν μια προσπάθεια να δείξουν το φιλανθρωπικό τους πρόσωπο βοηθώντας φτωχές οικογένειες ελλήνων, τώρα ανακοινώνουν και πάλι το άνοιγμα γραφείων. Έχουμε δει τι σημαίνει αυτό και στα Χανιά αλλά και όπου αλλού έχουν ανοίξει γραφεία.

Οι υποστηρικτές του Χίτλερ και του ολοκαυτώματος, χρησιμοποιούν τα γραφεία και κάθε δημοκρατική ελευθερία για να τρομοκρατήσουν μετανάστες και αγωνιστές. Δεν θα ανεχτούμε ένα τέτοιο ορμητήριο στην πόλη μας. Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά, από κάθε σχολείο και σχολή\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook