Μία από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων των μεγάλων τραπεζών είναι οι πιστωτικές κάρτες, από τις οποίες αποκομίζουν κέρδη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο.

Για άλλη μια φορά, οι τράπεζες αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την Αποθεματική Τράπεζα Αυστραλίας και να μετακυλήσουν τη μείωση των επιτοκίων στους κατόχους πιστωτικών καρτών, ενώ, όταν η Αποθεματική αύξανε τα επιτόκια, έσπευδαν χωρίς καθυστέρηση να περάσουν τις αυξήσεις στους πελάτες τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Herald Sun», τα τελευταία πέντε χρόνια οι τράπεζες αρνήθηκαν να μειώσουν τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών, όταν η Αποθεματική Τράπεζα προέβαινε σε μειώσεις των τόκων.

Η πιο πάνω τακτική των τραπεζών απέναντι στους πελάτες τους είχε ως αποτέλεσμα να αυξήσουν τα κέρδη τους κατά 1,4 δισ. δολάρια τον χρόνο.

Στο μεταξύ, παρά το γεγονός ότι οι τράπεζες μείωσαν τους τόκους άλλων προϊόντων τους, όπως είναι τα στεγαστικά δάνεια και οι εμπρόθεσμες καταθέσεις, αρνήθηκαν να κάνουν το ίδιο και με τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι Αυστραλοί κάτοχοι πιστωτικών καρτών να πληρώνουν πολύ μεγαλύτερους τόκους.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook