Πιστεύω ότι η γνώση του τύπου της επιδερμίδας μας είναι το βασικότερο βήμα για να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα, να επιλέξουμε τους κατάλληλους βοηθούς ομορφιάς και τελικά να εξασφαλίσουμε υγεία και λάμψη. Συχνά ο τύπος αλλάζει ανάλογα με την ηλικίας μας, τη διατροφή μας και την συναισθηματική μας κατάσταση. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα και να τις προσφέρουμε την κατάλληλη φροντίδα. Η σωστή κούρα ομορφιάς από τα 25 έως τα 35 μπορεί πραγματικά να προλάβει την εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων και να μας κάνει ομορφότερες.

Συμβουλές για τις λιπαρές επιδερμίδες:

1. Μην πλένετε υπερβολικά το πρόσωπό σας. Αντίθετα, ίσως, απ΄ό,τι πιστεύετε, αυτό ενθαρρύνει την έκκριση σμήγματος από τους αδένες.

2. Επιλέξτε αυστηρά όσα προϊόντα μακιγιάζ που είναι σχεδιασμένα για το τύπο σας και έχουν την ένδειξη oil free.

3. Αποφύγετε τις τονωτικές λοσιόν, που αφαιρούν την υγρασία. Η επιδερμίδα προσπαθώντας να ανταποκριθεί εκκρίνει περισσότερο σμήγμα. Για δροσιά και τόνωση επιλέξτε ένα σπρέι ιαματικού νερού.

4. Η καλύτερη λύση για να αφαιρέσετε τη λιπαρότητα μέσα στη μέρα είναι τα ειδικά μαντηλάκια μιας χρήσης που υπάρχουν στην αγορά (αναζητήστε ως blotting sheets). Πραγματικά θα σας λύσουν τα χέρια!

5. Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας με τις κατάλληλες κρέμες για τον τύπο σας. Η λιπαρότητα, όπως είπαμε παραπάνω, δεν θα περιοριστεί εάν σταματήσετε τη διαδικασία της ενυδάτωσης.

 Συμβουλές για μεικτές επιδερμίδες

1. Το μικτό δέρμα παρουσιάζει πρόβλημα λιπαρότητα μόνο στην περιοχή Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι). Περάστε λοιπόν την ενυδατική σας κρέμα πιο προσεκτικά εκεί και με μεγαλύτερη έμφαση στα μάγουλα.

2. Θα σας συμβούλευα, πριν απλώσετε το make up σας, να αφαιρέσετε με λίγο βαμβάκι τη λιπαρότητα από την παραπάνω περιοχή ώστε να αποφύγετε γυαλάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

3. Απολεπίστε την επιδερμίδα σας δύο φόρες την εβδομάδα δίνοντας έμφαση στο T

4. Όλα τα προϊόντα φροντίδας και περιποίησης της επιδερμίδας σας πρέπει να έχουν εξισορροπητικές ιδιότητες.

\"http://www.vichyconsult.gr/communs/local/el-gr/folders/capire-la-propria-pelle/img/capire-la-propria-pelle.jpg\" Συμβουλές για ξηρή επιδερμίδα

1. Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για όσες έχουμε ξηρή επιδερμίδα που τραβάει όπως λένε. Επιλέξτε ένα προιόν με πλούσια κρεμώδη υφή και απλώστε την κάθε πρωί μετά το καθαρισμό σε νωπή επιδερμίδα (ώστε να σφραγίσετε καλύτερα την υγρασία)

2. Αποφύγετε λοσιόν καθαρισμού και εφοδιαστέιτε με προϊόντα ντεμκιγιάζ αποκλειστικά σε μορφή γαλακτώματος.

3. Ποτέ μην απλώνετε make up σε μη ενυδατωμένη επιδερμίδα. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε την ως βάση για το μακιγιάζ σας.

4. Τα σαπούνια και οι πούδρες είναι έχθροί της επιδερμίδας σας. Όλα τα προιόντα της ρουτίνας ομορφιάς σας πρέπει να έχουν ενυδατικές ιδιότητες. Μόνο έτσι θα αποφύγετε την θαμπάδα και θα λάμψετε!

 Συμβουλές για ευαίσθητες επιδερμίδες

1. Αλήθεια ποιες επιδερμίδες θεωρούνται ευαίσθητες; Σύμφωνα με τους δερματολόγους όσες δίνουν την εντύπωση ότι είναι ξηρές αλλά παρουσιάζουν κοκκινίλες, φαγούρα και σπιθουράκια. Για το λόγο αυτό πρέπει να είστε πάρα πολύ προσεκτικές με την επιλογή των προϊόντων σας (πρέπει να είναι χωρίς άρωμα).

2. Δοκιμάστε πάντα τα προϊόντα ομορφιάς που αγοράζετε κάνοντας ένα καλό crash test: απλώστε το σε ένα σημείο της επιδερμίδας σας και περιμένετε αντιδράσεις για τουλάχιστον ένα 24ωρο.

3. Προσοχή στη διαδικασία του καθαρισμού και της ενυδάτωσης. Πρέπει να γίνεται με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις ώστε να μην προκαλείτε κοκκινίλα.

(jenny)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook