Tην Κυριακή 15 Ιανουαρίου κάνει πρεμιέρα η εκπομπή της ERT WORLD AUSTRALIA: \’Από την Αυστραλία με αγάπη\’.

Η εκπομπή θα μεταδίδεται στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας, δηλαδή στις 07:30 το απόγευμα ώρα Μελβούρνης και σε επανάληψη την Δευτέρα στη 01:00 το πρωί ώρα Ελλάδας, δηλαδή στις 10:00 το πρωί ώρα Μελβούρνης.

Την εκπομπή επιμελούνται και παρουσιάζουν οι ανταποκριτές της ΕΡΤ στην Ωκεανία, Αλέκος Μάρκελλος και Έμμα Παπαεμμανουήλ.

Η εκπομπή είναι εστιασμένη στον Ελληνισμό της Αυστραλίας, την ιστορία, τη ζωή και τα επιτεύγματα των Ελλήνων που έφτασαν μαζικά στη μακρινή ήπειρο τον περασμένο αιώνα και σήμερα αποτελούν έναν από τους δομικούς λίθους της πλέον πολυ-πολιτισμικής κοινωνίας του πλανήτη, της Αυστραλίας.

Παράλληλα με την ιστορική έρευνα, η εκπομπή παρουσιάζει τις εκδηλώσεις και τις δράσεις της ελληνικής παροικίας σε όλους τους τομείς.

Οι επιμελητές της λένε πως στόχος τους είναι \’να ανακαλύψουμε μαζί, την δυναμική, ζωντανή, γεμάτη ελληνική ψυχή Ομογένεια, που ζει και μεγαλουργεί στην μακρινή ήπειρο.

Η ΕΡΤ ανοίγει τις πόρτες της και βάζει το δικό της λιθαράκι ώστε παντού όπου υπάρχουν Έλληνες να έχουν μέσω της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης τη δική τους φωνή κι αυτή να ακούγεται στα πέρατα του κόσμου\’.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook