Το θέμα των εκτιμήσεων των ζημιών της αγροτικής παραγωγής του περασμένου έτους και ιδιαίτερα των ζημιών που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί στις περιοχές που επλήγησαν από τον παγετό το Δεκέμβριο του 2011, εξετάστηκε στη συνάντηση που είχε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Κρήτης Νίκο Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες εκτίμησης των ζημιών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο για το 2011.

Εξάλλου η διαδικασία των εκτιμήσεων των ζημιών στις ελιές που επλήγησαν από τον παγετό τον Δεκέμβριο βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περίπου 10.000 δηλώσεις οι οποίες εξετάζονται από τους αρμόδιους γεωπόνους του ΕΛΓΑ.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας έθιξε επίσης το ζήτημα της έλλειψης γεωπόνων στον ΕΛΓΑ καθώς το υφιστάμενο προσωπικό δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του. Σε επικοινωνία που είχε για το θέμα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η αντιπεριφερειάρχης, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η υπηρεσία θα ενισχυθεί άμεσα με προσωρινή διάθεση γεωπόνων από άλλες υπηρεσίες, προκειμένου να μην καθυστερήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους.

agronews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook