Στην έκθεση CES 2012, παρουσιάστηκε το όνειρο του κάθε μάγειρα, οι νέες εστίες της Thermador οι οποίες χρησιμοποιούν τεχνολογία επαγωγής για το μαγείρεμα. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον όρο αυτό, πρόκειται για μία τεχνολογία που χρησιμοποιεί μαγνήτες αντί άλλου θερμαντικού μέσου για να ζεστάνει αυτό που βρίσκεται μέσα σε μία κατσαρόλα.

Οι εστίες της εταιρείας, Freedom Induction Cooktop, επιτρέπουν στους χρήστες να τοποθετήσουν τα μαγειρικά τους σκεύη οπουδήποτε πάνω στην επιφάνεια, με το περιεχόμενο τους να θερμαίνεται και τη γύρω «περιοχή» από αυτά να παραμένει κρύα αρκετά, ώστε να μπορούν να την αγγίξουν. Βέβαια για να λειτουργήσει η όλη μέθοδος, θα πρέπει να είναι τα μαγειρικά σκεύη μαγνητικά.

Αυτό και μόνο μπορεί να είναι αρκετό για εσάς, αλλά η εταιρεία έδειξε και κάτι ακόμα, που πιθανότατα να σας πείσει. Το σύστημά τους μπορεί άμεσα να αναγνωρίσει το σχήμα, μέγεθος και θέση του και μάλιστα σχηματίζει ένα έγχρωμο περίγραμμα πάνω σε μία οθόνη αφής.

\"http://www.proho.gr/sites/default/files/imagecache/FlowThumb/more_images/thermador%20freedom%20induction%20cooktop2.jpg\"

Πραγματικά πρόκειται για το Άγιο Δισκοπότηρο των μαγείρων, μιας και καταργεί τα όρια στις εστίες για τα μαγειρικά σκεύη επιτρέποντας στον χρήστη να εκμεταλλευτεί μέχρι και το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό της επιφάνειας με τέλεια εφαρμογή στα μαγειρικά σκεύη, άρα και μέγιστη απόδοση. Ωστόσο, η τιμή του είναι το ίδιο καυτή με αυτό, μιας και θα αγγίζει τα  3879 ευρώ και πρόκειται να βγει στην αγορά τον ερχόμενο Ιούλιο.



(proho)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook