Προληπτικά μέτρα για τους αστέγους λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών λαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων, ενώ είναι έτοιμο σχέδιο για μεταφορά σε νοσοκομείο, εάν παραστεί ανάγκη

Στο πλαίσιο του σχεδίου "Εστία", ο Δήμος Αθηναίων διανέμει ρούχα και υπνόσακους στο κέντρο σίτισης, που θα λειτουργεί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Ομάδες της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου, υπό την καθοδήγηση του κέντρου σίτισης (ΚΥΑΔΑ), ξεκίνησαν τη διανομή ρουχισμού και υπνόσακων σε αστέγους και, σε όσες περιπτώσεις κριθεί απαραίτητο, θα γίνεται μεταφορά τους σε νοσοκομεία.

Τα μέτρα θα διαρκέσουν για το διάστημα που θα σημειώνονται χαμηλές θερμοκρασίες και κακοκαιρία.

Δείτε αναλυτικά τι καιρό θα κάνει σήμερα Πέμπτη και το επόμενο τριήμερο στο deltiokairou.gr.

Ανοιχτό για 24 ώρες το γυμναστήριο Ρουφ

Το κλειστό γυμναστήριο Ρουφ, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Εχελιδών 69, θα παραμείνει ανοιχτό για όλο το 24ωρο σήμερα Πέμπτη, ώστε όσοι δεν έχουν στέγη να προμηθεύονται κουβέρτες, παπλώματα και υπνόσακους, προκειμένου να περάσουν το βράδυ εκεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ιδρύματος αστέγων, Γ. Αποστολόπουλο, η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη.

Όπως είπε, ο Δήμος αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των αστέγων, ενώ ναι μεν παρέχει βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη, δεν μπορεί δε να δώσει λύση, αφού μόνο η Πολιτεία μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα συνολικά.

"Αυτοκίνητο της κοινωνικής υπηρεσίας έχει ξεκινήσει αγώνα δρόμου ώστε να μοιράσει σε όλους ρουχισμό και κουβέρτες και να οδηγήσει σε ασφαλές μέρος τους αστέγους που κινδυνεύουν να πεθάνουν από το κρύο",είπε.

Όσοι πολίτες εντοπίσουν αστέγους που χρειάζονται βοήθεια, μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΥΑΔΑ στα τηλέφωνα 210 - 52.46.515 και 210 - 52.39.465.