Διαρκείς ελέγχους και εποπτείες σε όλα τα σχολεία και περιοχές που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, υλοποιούν κλιμάκια του Δήμου Φαιστού.

Ήδη από την Τετάρτη, ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και αντιδήμαρχος Γρηγόρης Νικολιδάκης σε συνεργασία με τους αντιδήμαρχους Παιδείας Γιάννη Φασομυτάκη και τον τοπικό αντιδήμαρχο Ζαρού Γιώργο Τσικριτζάκη, βρίσκονται υπ’ ατμών προκειμένου πιθανά προβλήματα να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Φασομυτάκης και Γιώργος Τσικριτζάκης μάλιστα, πραγματοποίησαν ελέγχους στα σχολεία των ορεινών όγκων προκειμένου να ελέγξουν αν υπάρχουν ζητήματα σε σχέση με τις χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και τις ιδιαίτερα αυξημένες βροχοπτώσεις. Μέχρι και σήμερα βέβαια κανένα σχολείο δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα. Μονάχα το Δημοτικό Σχολείο Βοριζίων παρέμεινε κλειστό για μία ημέρα, εξαιτίας της χιονόπτωσης που παρατηρείται στην περιοχή.

Ο αντιδήμαρχος παράλληλα Γιάννης Φασομυτάκης έλεγξε τα αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης σε όλα τα σχολεία, ενώ έδωσε εντολή για άμεση τροφοδοσία, στις περιπτώσεις που παρατηρούνταν ανάγκη.

Ζητήματα υγρασίας στον Παιδικό Σταθμό του Ζαρού αντιμετώπισε επιπρόσθετα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, καθώς και λοιπά θέματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις των μονάδων της Δημοτικής Ενότητας. Ο κ. Νικολιδάκης πραγματοποίησε αυτοψία, ενώ παράλληλα έλεγξε τις εγκαταστάσεις.

Ο αντιδήμαρχος έδωσε εντολή για άμεση διευθέτηση θεμάτων στο βαθμό του εφικτού, ενώ αναφορικά με τα ζητήματα υγρασιών τόνισε πως μόλις ο καιρός το επιτρέψει θα ξεκινήσουν διαδικασίες αποκατάστασης, οι οποίες δεν μπορούσαν ωστόσο να υλοποιηθούν άμεσα αφού η βροχόπτωση σε δύο ημέρες στη Δημοτική Ενότητα Ζαρού είχε ξεπεράσει τα 100 χιλιοστά.