Τη διοίκηση των χερσαίων δυνάμεων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF 2012) ανέλαβε Ελληνας στρατηγός. Η τελετή παράδοσης από τον Τούρκο διοικητή έγινε στο Στρατηγείο NDC-GR, στις εγκαταστάσεις του Γ\’ Σώματος Στρατού, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δ.Αβραμόπουλου.

Έξω από το Στρατηγείο συγκεντρώθηκαν μέλη του ΚΚΕ με πανό και κόκκινες σημαίες, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του ΝΑΤΟ. Οι διαδηλωτές αναχώρησαν λίγη ώρα μετά την άφιξη του υπουργού Εθνικής Αμυνας και έκαναν πορεία μέχρι το προξενείο των ΗΠΑ στην οδό Τσιμισκή.

«Σήμερα, εδώ στη Θεσσαλονίκη, παρεδόθη σε Έλληνα στρατηγό η διοίκηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ. Συνάμα αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε η τιμή που αναλογούσε σε ξένους στρατηγούς και αξιωματικούς οι οποίοι όλο αυτό τον καιρό, συνεργαζόμενοι με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν συνεισφέρει στην κοινή μας υπόθεση, της ειρήνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας στην περιοχή», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος σε δηλώσεις του κατά την τελευτή παράδοσης – παραλαβής ο υπουργός Εθνικής ’μυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Σήμερα», πρόσθεσε, «μέσα από αυτή τη γεμάτη συμβολισμούς εκδήλωση, αναδεικνύεται κάτι το ξεχωριστό και το σημαντικό. Ο υψηλός δείκτης αξιοπιστίας, το αξιόμαχο και ο επαγγελματισμός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων», επισημαίνοντας πως «είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνεται από το ελληνικό στρατηγείο η υψηλή αυτή αποστολή (…) σήμερα αισθανόμαστε όλοι ιδιαίτερα υπερήφανοι για το γεγονός ότι μια τέτοια αποστολή ανατίθεται στο ελληνικό στρατηγείο».

Στη διάρκεια της τελετής, την οποία παρακολούθησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, οι πρόξενοι των ΗΠΑ, της Τουρκίας και άλλων χωρών, ανακρούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι των χωρών που συμμετέχουν στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης.

protothema με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook