Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης οικονομικών μεταναστών, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στη χώρα μας, διασχίζοντας τον Έβρο με πλαστικές βάρκες, παρασύρθηκαν από τα νερά του ποταμού.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες, έχουν ανευρεθεί και διασωθεί έξι αλλοδαποί, ενώ αναζητούνται άλλοι έξι. Δύο από τους διασωθέντες είναι Αφγανοί, οι οποίοι, μαζί με άλλους έξι ομοεθνείς τους, επιχείρησαν να διασχίσουν τον Έβρο με πλαστική βάρκα, η οποία όμως ανετράπη στο μέσο του ποταμού, με αποτέλεσμα όλοι οι επιβαίνοντες να παρασυρθούν από τα νερά.

Οι άλλοι τέσσερις διασωθέντες είναι υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι, μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς τους που κατάφεραν να φθάσουν στην ελληνική όχθη, επιχείρησαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να διασχίσουν τον ποταμό Έβρο, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς και η δική τους βάρκα ανετράπη.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη διάσωση των έξι Αφγανών, ενώ οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

thrakinea.gr