Για το παιχνίδι με τον Πιερικό (15/1-14.00), αλλά και για μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας του, μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο προπονητής του Πλατανιά, Τίμος Καβακάς, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Αναλυτικά, η συνέντευξη τύπου του προπονητή του Πλατανιά:

«Την Κυριακή δίνουμε το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην έδρα μας. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που παρουσιάζει πολλές δυσκολίες. Ο Πιερικός είναι μία έμπειρη ομάδα που ξέρει να παίρνει αποτελέσματα και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Βέβαια, η δυσκολία μεγαλώνει λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε αυτή την εβδομάδα και πόσο μάλλον αν συνεχιστούν. Θα πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι όπως ήμασταν την περασμένη Κυριακή γιατί έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε μία καλή ομάδα».

Υπάρχει κάποιο νεότερο σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά;

«Όχι. Προς το παρόν δεν έχουμε κάτι νεότερο σε αυτόν τον τομέα. Εάν υπάρξει, η διοίκηση θα αναφέρει τυχόν συμφωνίες».

Σκέψεις για μεταγραφές τουλάχιστον υπάρχουν;

«Γίνονται συζητήσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε αλλά δεν έχουμε κάποιο νεότερο για να το αναφέρουμε».

Αριθμός μεταγραφών;

«Ούτε αυτό μπορούμε να το πούμε προς το παρόν».

Ούτε θέση;

«Όχι».

Πώς προέκυψε το διαζύγιο με τον Θεοδωρέλη; Δεν ήταν στα πλάνα σας;

«Πρόκειται για ένα πολύ καλό ποδοσφαιριστή και πολύ καλό χαρακτήρα. Συμμετείχε σε κάποια παιχνίδια. Το κριτήριο ήταν ότι δεν ήμουν ευχαριστημένος στο βαθμό που θα ήθελα σαν Καβακάς να βοηθήσει την ομάδα και νομίζω πως η καλύτερη λύση ήταν να μείνει ελεύθερος και να συνεχίσει την καριέρα του κάπου αλλού. Του εύχομαι μέσα από την καρδιά μου υγεία και ό,τι καλύτερο στη νέα ομάδα και στη νέα στέγη που θα βρει».

Θεωρείτε ότι σε σχέση με τη Βέροια, το ματς που έρχεται, είναι πιο βατό ίσως;

«Προείπα ότι ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ μεγάλος γιατί θα παίξουμε με μία ομάδα η οποία γνωρίζει την κατηγορία και διαθέτει πολύ έμπειρα παιδιά, που παίζουν πολλά χρόνια στη Β’ Εθνική. Θα είναι δύσκολο το έργο μας γιατί και το γήπεδο, έτσι όπως πάει ο καιρός, θα μας δυσκολέψει πάρα πολύ, οπότε θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

Γνωρίζετε τα δυνατά σημεία του Πιερικού;

«Οπωσδήποτε, όταν παίζεις με μία ομάδα, αυτό που κοιτάζεις είναι τα δυνατά αλλά και τα αδύνατά της σημεία. Εμείς προετοιμαζόμαστε σε κάθε παιχνίδι, άσχετα με τη φιλοσοφία που μας διακρίνει, να περιορίσουμε τα όποια ατού ή τον τρόπο παιχνιδιού που χρησιμοποιεί η αντίπαλη ομάδα. Στο αμυντικό κομμάτι προσαρμοζόμαστε προς αυτό τον τομέα. Εννοείται ότι γνωρίζουμε ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία του Πιερικού».

Με τον Πιερικό θα δούμε την ομάδα σας να χρησιμοποιεί τακτική όπως στο παιχνίδι με τη Βέροια ή θα παίξετε όπως σε άλλα προηγούμενα;

«Κοιτάξτε, η τακτική αλλάζει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Νομίζω ότι σε αρκετά παιχνίδια αλλάξαμε την τακτική μας και ειδικά σε παιχνίδια εκτός έδρας. Αυτό έχει να κάνει με τον χρόνο στον οποίο βρίσκεται το παιχνίδι ή ποιο είναι το αποτέλεσμα. Αν κυνηγάς το αποτέλεσμα ή έχεις το αποτέλεσμα, η ποιότητα της ομάδας την οποία αντιμετωπίζεις. Νομίζω ότι αυτοί είναι τρεις σημαντικοί παράγοντες να διαμορφώσεις αναλόγως την τακτική σου, να την αλλάξεις ή όχι. Εμείς με τη Βέροια αλλάξαμε την τακτική μας στο β’ ημίχρονο. Είχαμε το σκορ. Παίζαμε με μία ομάδα η οποία ήταν πάρα πολύ καλή και κοιτάξαμε να διασφαλίσουμε το παιχνίδι -και αυτό κάναμε. Τα παιδιά τα κατάφεραν σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Λευτέρης Αντωνακάκης 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook