Οι πληροφορίες για τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ( με κοινές μετοχές και κοινές άνευ ψήφου ) έδωσαν αέρα στην Αθήνα καθώς αυξήθηκαν οι συναλλαγές με μεγάλη κινητικότητα στις τραπεζικές μετοχές, καθώς εφόσον επιβεβαιωθεί το σχέδιο της κυβέρνησης τότε δεν επηρεάζονται οι διοικήσεις των τραπεζών.

Ωστόσο, εν όψει του προγράμματος ανταλλαγής οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί διότι μια λάθος εξέλιξη θα φέρει την Αθήνα σε νέα χαμηλά επίπεδα 20 ετών.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 632,19 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,49%.

Εν τω μεταξύ, οι πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Μario Draghi δεν μείωσε τα επιτόκια όπως αναμενόταν και οι ευρωπαϊκές αγορές αντιδρούν ήπια με κέρδη σε Γαλλία – Γερμανία και οριακή πτώση στο Λονδίνο. Ανοδικά κινείται και το ευρώ καθώς έφθασε στα 1,2817 δολάρια. Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε με 9,14% η MIG, ενώ ακολούθησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με άνοδο 6,23%.

Κέρδη 2,74% για την Alpha Bank και 2,99% για την Eurobank.

Πτώση 3,3% για την Μυτιληναίος, 1,44% για την Jumbo και 1,33% για την Foli- Folllie. Πτώση 2,33% για την ΔΕΗ , 1,5% για την Coca- Cola.

Στα 32,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.

Στην Ευρώπη, πάντως, το κλίμα δείχνει να μεταβάλλεται επί το αρνητικότερο, μετά τα χειρότερα των αναμενόμενων στοιχεία για την πορεία των αιτήσεων ανεργίας καθώς και των λιανικών πωλήσεων στην αμερικανική αγορά.

Η Wall Street υποχωρεί, ενώ στην Ευρώπη αντέχουν ακόμη σε θετικό έδαφος η Φρανκφούρτη καθώς και η Μαδρίτη και το Μιλάνο, με φόντο την θετική εικόνα των δημοπρασιών ομολόγων και εντόκων σε Ισπανία και Ιταλία.

Διαβάστε επίσης εδώ τις ανακοινώσεις Ντράγκι για την Ελλάδα καθώς και για την απόφαση της ΕΚΤ να κρατήσει αμετάβλητα στο 1% τα επιτόκια του ευρώ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook