Κανονικά εκτελούν από το απόγευμα της Πέμπτης τις συνταγές των ασφαλισμένων οι φαρμακοποιοί της Αττικής, καθώς έπειτα από δυο εβδομάδες κινητοποιήσεων του κλάδου τους ρυθμίστηκαν μια σειρά από ζητήματα οικονομικής κυρίως φύσεως.

Εξαιρούνται της χορήγησης επί πιστώσει οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ καθώς ο ασφαλιστικός φορέας της Επιχείρησης οφείλει μόνο για το έτος 2011 περίπου 10 εκατ ευρώ στον Σύλλογο της Αττικής.

«Η επαναφορά των εκπτώσεων από τις φαρμακευτικές εταιρείες προς τα φαρμακεία για πληρωμή τοις μετρητοίς, η δρομολόγηση της εξόφλησης των χρεών από τα Ταμεία του Δημοσίου και των Ελεύθερων Επαγγελματιών μέσω του πολυνομοσχεδίου και ο ορισμός συγκεκριμένης τακτικής ημερομηνίας για την πληρωμή των φαρμακείων από τον ΕΟΠΠΥ αποτελούν τρία μείζονα θέματα για τους φαρμακοποιούς που διευθετήθηκαν» αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), κ. Κώστας Λουράντος.

Σε επικοινωνία που είχε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΦΣΑ κ με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) κ. Γεράσιμο Βουδούρη συμφώνησαν τις οριστικές ημερομηνίες πληρωμών για το 2012 σε ό,τι αφορά τα χρέη του ασφαλιστικού υπερ-ταμείου.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία που αφορά τα χρέη του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με αυτή, τα χρέη των δύο ταμείων προς τους Φαρμακοποιούς ύψους 350 εκατ ευρώ εντάχθηκαν στο πλαίσιο αποπληρωμής όλων των χρεών του Δημοσίου προς τους προμηθευτές με έκπτωση από τα φαρμακεία 3,5%. Η αποπληρωμή των χρεών θα γίνει από 15 έως 31 Μαρτίου 2012.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook