Μια μόνο ημέρα θα κρατήσει η βελτίωση του καιρού στη χώρα μας αφού από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, το σκηνικό θα αλλάξει με πτώση της θερμοκρασίας, νεφώσεις, βροχές αλλά και χιόνια.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 περιμένουμε λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας μάλιστα, περιμένουμε από το βράδυ και χιονοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 10 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -3 έως 14 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -3 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί – βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και από το απόγευμα σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στο Νότιο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και κρύο το πρωί της Παρασκευής. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς αλλά τις πρωινές ώρες στα βόρεια προάστια θα σημειωθεί παγετός. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι δυτικών διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό, ενισχυμένοι σε ισχυρούς το βράδυ στο Σαρωνικό.

Ηλιοφάνεια με νεφώσεις από το απόγευμα και μετά, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

ΣΑΒΒΑΤΟ
Το Σάββατο ο καιρός χαλάει και πάλι καθώς περιμένουμε νεφώσει με λίγες βροχές στα δυτικά, στα κεντρικά και τα βόρεια αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονια θα πέσουν στα ορεινά αυτών των περιοχών και χιονόνερο στις ημιορεινές περιοχές. Οι βορειοδυτικοι άνεμοι θα φτάσουν στα πελάγη τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -6 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από 0 εώς 16 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 18 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά λιακάδα αλλά από το απόγευμα και μετά θα συννεφιάσει κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εως 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 13 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Την Κυριακή περιμένουμε βροχές στα πεδινά, χιονόνερο στα ημιορεινά και χιόνια στα ορεινά κυρίως στα ανατολικά και νοτια διαμερίσματα της ηπειρωτικής χώρας. Δηλαδή στη Μαγνησία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι βοριάδες που θα δυναμώσουν θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ νοτιότερα θα έχουμε δυτικούς ανέμους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 13 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 16 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε συννεφιά αλλά και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθυνσεις 4 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 1εναν εως 8 βαθμούς κελσίου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook