Η βουλή της Ρώμης απέρριψε χθες με 309 ψήφους κατά και 291 υπέρ το αίτημα φυλάκισης του κεντροδεξιού βουλευτή Νικόλα Κοζεντίνο.

Ο Κοζεντίνο κατηγορείται από τους δικαστικούς της Νάπολης για έξωθεν υποστήριξη της μαφίας στη Νάπολη, της Καμόρα, και για στενές σχέσεις με την φατρία των Καζαλέζι, η οποία φέρεται να ευνόησε την πολιτική του σταδιοδρομία.

Την περασμένη Τρίτη, η αρμόδια επιτροπή της βουλής είχε πει «ναι» στην σύλληψη, με διαφορά μιας μόλις ψήφου.

Η σημαντική χθεσινή ψηφοφορία του σώματος λειτούργησε ως ασπίδα για τον Κοζεντίνο, ο οποίος συνεχίζει να χαίρει της υποστήριξης του κόμματός του, του μπερλουσκονικού Λαού της Ελευθερίας.

Καθοριστικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα στάθηκε η τοποθέτηση του γραμματέα της Λέγκας Ουμπέρτο Μπόσι, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να στέλνουμε ανθρώπους τόσο εύκολα στην φυλακή».

Ένα από τα κύρια στελέχη της Λέγκας, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, είχε ταχθεί υπέρ της σύλληψης του ιταλού κεντροδεξιού βουλευτή, τονίζοντας ότι «τώρα που η συγκυβέρνηση με τον Μπερλουσκόνι τελείωσε, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος πλέον να κάνει τα πικρά γλυκά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook