Σομαλοί ισλαμιστές αντάρτες επιτέθηκαν σε ένα απομονωμένο στρατόπεδο της αστυνομίας στη βορειοανατολική Κένυα, σκότωσαν επτά άτομα και απήγαγαν πολλούς τοπικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Δεκάδες αντάρτες εκτόξευσαν χειροβομβίδες και άλλα εκρηκτικά εναντίον των αστυνομικών, αργά το βράδυ της Τετάρτης στο Γκερίλε, μια πόλη κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία, όπως ανέφερε ο Περιφερειακός Επίτροπος Ουένσλας Ονγκάγιο.

Η Κένυα προσπαθεί να ενισχύσει την ασφάλεια στα σύνορά της και τον Οκτώβριο έστειλε στρατεύματα στη Σομαλία για να πλήξει τους αντάρτες της ισλαμικής ριζοσπαστικής οργάνωσης Αλ-Σαμπάαμπ, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Η οργάνωση αυτή ανακοίνωσε ότι η επιδρομή έγινε σε αντίποινα για την κενυατική εισβολή. «Αιφνιδιασμένοι και ανίκανοι να αντιδράσουν αποτελεσματικά στην επίθεση, επτά Κενυάτες αστυνομικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι σκοτώθηκαν ενώ άλλοι αιχμαλωτίστηκαν», αναφέρουν οι αντάρτες στην ανακοίνωση που έστειλαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι κενυατικές δυνάμεις ασφαλείας χτενίζουν την περιοχή των συνόρων όμως εκφράζονται φόβοι ότι οι όμηροι έχουν ήδη μεταφερθεί στη Σομαλία.

Οι αντάρτες είπαν ότι έχουν κατασχέσει οχήματα, όπλα και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό ενώ υποσχέθηκαν ότι αργότερα θα ανακοινώσουν τα ονόματα των κρατουμένων.

Σύμφωνα με τον Ονγκάγιο μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται αστυνομικοί, δύο δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και ένας δάσκαλος δημοτικού σχολείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook