Δεν ήταν ευχάριστα τα μαντάτα που προέκυψαν για την ΠΑΕ ΟΦΗ από την σημερινή συνεδρίαση της Super League όπου κύριο θέμα συζήτησης ήταν τα κριτήρια που θα ισχύσουν τη νέα χρονιά για την αδειοδότηση των ομάδων .

Ο ΟΦΗ μαζί με την ΑΕΚ και τον Άρη πρότειναν στα υπόλοιπα μέλη του συνεταιρισμού να μην ισχύσουν τα υψηλά κριτήρια αδειοδότησης για τις ομάδες που δεν θα βγουν στην Ευρώπη και να μην υποβιβάζονται όσες ομάδες δεν πληρούν τα κριτήρια αδειοδότησης αλλά να τιμωρούνται με πρόστιμο και απαγόρευση πραγματοποίησης μεταγραφών.

Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τις υπόλοιπες ομάδες ενώ και ο Εργοτέλης μέσω του εκπροσώπου του και προέδρου της Super League ψήφισε υπέρ των υψηλών κριτηρίων όμως η ψήφος ήταν καθαρά τυπική αφού ήταν η τελευταία και δεν άλλαζε το τελικό αποτέλεσμα.

Παρά την απόφαση των μελών της Super League πάντως θα πρέπει να τονιστεί ότι την τελική απόφαση για το ποια κριτήρια θα ισχύσουν για την αδειοδότηση θα την πάρει η ΕΠΟ που δεν αποκλείεται να μην κάνει δεκτή την εισήγηση των ομάδων της Super League αν κρίνουμε από το «μπάχαλο» που δημιουργήθηκε πέρυσι στο συγκεκριμένο θέμα.

Στον ΟΦΗ είναι αλήθεια ότι δεν περίμεναν αυτή την εξέλιξη που σίγουρα τους βάζει στην πρίζα σχετικά με τον φάκελο αδειοδότησης που πρέπει να σχηματιστεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου προκειμένου η ομάδα να μην περάσει το περσινό «γολγοθά» στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση που πήρε η Super League δεν δεσμεύει την ΕΠΟ η οποία είναι αυτή όπου θα πάρει την τελική απόφαση για το ποια κριτήρια θα ισχύσουν στο κομμάτι της αδειοδότησης.

Έγιναν δεκτά τα οικονομικά αιτήματα της ΠΑΕ ΟΦΗ

Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ ΟΦΗ όπου έθεσε κάποια οικονομικά ζητήματα που απασχολούν την κρητική ομάδα προς συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο.

Ο κ. Ξημέρης είχε μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Super League Απόστολο Παπουτσάκη πριν την έναρξη του συμβουλίου όπου του έθεσε μια σειρά από ζητήματα τα οποία ο κ. Παπουτσάκης αν και δεν ήταν στα θέματα ημερήσιας διάταξης τα έθεσε στο τραπέζι των συζητήσεων με τα υπόλοιπα μέλη της Super League να τα κάνουν ομόφωνα δεκτά.

Παράλληλα τέθηκε και το θέμα των μετακινήσεων της ομάδας με την Super League να επισημαίνει ότι θα πρέπει να καλύπτει ένας μέρος αυτών των εξόδων αν χρειαστεί ο ΟΦΗ να παραμείνει για δεύτερη ημέρα μετά την λήξη ενός εκτός έδρας αγώνα.

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ κ. Βασίλης Ξημέρης μετά το τέλος της συνεδρίασης της Super League τόνισε στο επίσημο σαϊτ της ομάδας : «Θέλω να ευχαριστήσω το πρόεδρο της Super League κ. Απόστολο Παπουτσάκη, γιατί τα θέματα που του εισηγήθηκα για τη ΠΑΕ-ΟΦΗ, τα συμπεριέλαβε στα θέματα ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. Επίσης ο κ. Παπουτσάκης έκανε θετική εισήγηση στα θέματα που τέθηκαν από την ΠΑΕ-ΟΦΗ. To Δ.Σ. της Super League έκανε ομόφωνα αποδεκτά τα θέματα που έθεσε η ΠΑΕ-ΟΦΗ. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους στο Δ.Σ. γιατί ψήφισαν τα θέματα που έθεσε η ΠΑΕ-ΟΦΗ».

Ο κ. Β. Ξημέρης αναφερόμενος στη πρώτη του συμμετοχή στο Δ.Σ. της Super League δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένος από τη διαδικασία της συνεδρίασης που ακολουθήθηκε. Τέθηκε σοβαρά θέματα και πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις που είναι προς όφελος των ΠΑΕ του συνεταιρισμού».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook