Η προβολή ενός εκπαιδευτικού video από το BBC που σχετίζεται με την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών 9-11 ετών, προκάλεσε σάλο στην Μεγάλη Βρετανία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της εφημερίδας «The Sun», οι γονείς διαμαρτύρονται επειδή θεωρούν πως πρόκειται για πορνογράφημα που θα καταστρέψει την αθωότητα των παιδιών.

Στο ντοκιμαντέρ υπάρχουν περιγραφές σχετικά με την αυτοϊκανοποίηση, τα \”υγρά όνειρα\”, τον έρωτα ανάμεσα σε άτομα του ιδίου φύλου, καθώς και φωτογραφίες ενός ανδρικού σώματος, ενός γυναικείου κι ενός κοριτσιού προκειμένου να προβληθούν οι διαφορές ανάμεσα στα σώματα.

Η βουλευτής των Tory Andrea Leadsom, μετά τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε από έξαλλους γονείς, ανέφερε ότι παρακολούθησε το βίντεο και ντράπηκε καθώς θεωρεί πως πρόκειται για ταινία ενηλίκων. Ο υπουργός Εκπαίδευσης Nick Gibb δεσμεύθηκε να το ερευνήσει.

Όπως είπε «Λαμβάνω σοβαρά υπόψιν τους προβληματισμούς. Ζήτησαν να μου φέρουν το βίντεο ώστε να το δω και να αποφασίσω τι θα πράξουμε στη συνέχεια».

Από το BBC Active ανέφεραν ότι για το συγκεκριμένο βίντεο έχουν συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές και ειδικούς σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, ενώ εκπρόσωπος ανέφερε: «Όλες οι πηγές μας παρέχουν καθοδήγηση ανάλογα με την ηλικιακή καταλληλότητα. Καθετί είναι σχεδιασμένο ώστε να επιτρέπει σε καθηγητές να επιλέγουν στοιχεία που αισθάνονται πως είναι κατάλληλα για τους μαθητές τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook