Σκάφος των αυστραλιανών τελωνείων μεταβαίνει προς τη θαλάσσια περιοχή της Ανταρκτικής για να παραλάβει τρεις Αυστραλούς οικολόγους ακτιβιστές, που έχουν επιβιβαστεί σε ένα ιαπωνικό φαλαινοθηρικό διαμαρτυρόμενοι για το ετήσιο κυνήγι φαλαινών στην Ανταρκτική.

Οι τρεις ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Forest Rescue ανέβηκαν στο πλοίο με βοήθεια από την Sea Shepherd Conservation Society, τα πλοία της οποίας ακολουθούν ένα στόλο ιαπωνικών φαλαινοθηρικών που κατευθύνεται στο Νότιο Ωκεανό.

Οι ακτιβιστές δεν αφέθηκαν ελεύθεροι και είναι αιχμάλωτοι σε ένα ιαπωνικό φαλαινοθηρικό, σύμφωνα με την Sea Shepherd. Την ίδια στιγμή, άλλοι ακτιβιστές από το πλοίο Steve Irwin πέταξαν όξινες βόμβες στο ιαπωνικό φαλαινοθηρικό.

Ο πλοίαρχος του σκάφους επιβεβαίωσε το συμβάν λέγοντας πως αυτό που κάνουν οι Ιάπωνες, να σκοτώνουν τις φάλαινες, είναι εγκληματικό.

Τέλος, η αξιωματική αντιπολίτευση τάχθηκε εναντίον της πρότασης των Πράσινων να στείλει η Αυστραλία πολεμικό σκάφος στην περιοχή για να επιβλέπει τους Ιάπωνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook